Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση στις ευρωαγορές με το επίκεντρο στις κεντρικές τράπεζες

Οι ανησυχίες για παγκόσμια ύφεση βάζουν φρένο στη διάθεση για ρίσκο. Τη συνεδρίαση της Fed αυτή την εβδομάδα αναμένουν οι επενδυτές. Απώλειες 0,5% για τον DAX και 0,4% για τον FTSE 100.

Πτώση στις ευρωαγορές με το επίκεντρο στις κεντρικές τράπεζες

Καθοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονται για μια εβδομάδα εταιρικών κερδών και τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed). Απώλειες 0,5% για τον DAX και 0,4% για τον FTSE 100. Κατά 0,2% υποχωρεί ο CAC και κατά 0,2% ο ΜΙΒ.

Η διήμερη συνεδρίαση πολιτικής της Fed θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη, με τους οικονομολόγους να αναμένουν σε γενικές γραμμές αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης από την κεντρική τράπεζα.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησε τον δικό της κύκλο αυξήσεων, με άνοδο 50 μονάδων βάσης, μεγαλύτερη από ό,τι αναμενόταν.

Οι μετοχές της Ασίας-Ειρηνικού ήταν ως επί το πλείστον χαμηλότερα κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς οι ανησυχίες για μια παγκόσμια οικονομική ύφεση έβαλαν φρένο στην πρόσφατη επιστροφή στο ρίσκο για τους επενδυτές, με τα ομόλογα και το δολάριο να βρίσκουν σημαντική στήριξη.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες οι traders ετοιμάζονται για ένα μπαράζ εταιρικών κερδών και αξιολογούν τη μελλοντική πορεία αύξησης των επιτοκίων της Fed.

Τα εταιρικά κέρδη θα είναι επίσης βασικός μοχλός της κίνησης των χρηματιστηρίων στην Ευρώπη, με τις UBS, Unilever, LVMH, Credit Suisse, Deutsche Bank, Daimler, Shell, Barclays, Nestle και Renault να δημοσιεύουν αποτελέσματα όλη την εβδομάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v