Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσεκτικές κινήσεις στις ευρωαγορές εν αναμονή Fed

Οι επενδυτές περιμένουν την απόφαση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, η οποία θα ανακοινωθεί την Τετάρτη, με τις αγορές να τιμολογούν ως επί το πλείστον δεύτερη διαδοχική αύξηση επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης. O DAX χάνει 0,3%.

Προσεκτικές κινήσεις στις ευρωαγορές εν αναμονή Fed

Συγκρατημένα κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν ένα νέο κύκλο εταιρικών κερδών και προσβλέπουν στην πολιτική απόφαση της Federal Reserve την Τετάρτη. Η Φρανκφούρτη χάνει0,3%, το Λονδίνο ενισχύεται 0,3%, το Παρίσι χάνει 0,3%, η Μαδρίτη επίσης όπως και το Μιλάνο.

Τα εταιρικά κέρδη θα είναι ο βασικός μοχλός αυτή την εβδομάδα. Δεν ήταν σε ευθυγράμμιση τα αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου που παρουσίασε η UBS την Τρίτη, καθώς ο διευθύνων σύμβουλός της προειδοποίησε για «αβέβαιες στιγμές» στις αγορές και καθώς οι δραστηριότητες επενδυτικής τραπεζικής και διαχείρισης πλούτου αντιμετώπισαν δυσκολίες. Οπως μεταδίδει το CNBC, τα καθαρά κέρδη που αποδίδονται στους μετόχους έφτασαν στα 2,11 δισ. δολάρια. Ηταν λιγότερα από τις προσδοκίες των αναλυτών για 2,4 δισ. δολάρια.

Οι επενδυτές προσβλέπουν επίσης στην τελευταία απόφαση νομισματικής πολιτικής της Fed, η οποία θα ανακοινωθεί την Τετάρτη μετά από διήμερη συνεδρίαση, με τις αγορές να τιμολογούν ως επί το πλείστον δεύτερη διαδοχική αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης.

Όπως πολλές κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο, η Fed ενεργεί επιθετικά για να χαλιναγωγήσει τον πληθωρισμό σε ένα επικίνδυνο περιβάλλον επιβράδυνσης της οικονομικής δραστηριότητας.

Οι μετοχές της Ασίας-Ειρηνικού ήταν μικτές στο εμπόριο της Τρίτης, καθώς το ΑΕΠ της Νότιας Κορέας ξεπέρασε τις εκτιμήσεις. Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ οδήγησε τα κέρδη στην περιοχή καθώς η μετοχή της Alibaba εκτινάχθηκε περισσότερο από 6% μετά την ανακοίνωση του κινεζικού τεχνολογικού κολοσσού ότι θα υποβάλει αίτηση για διπλή εισαγωγή στο Χονγκ Κονγκ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v