Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στις ευρωαγορές εν αναμονή ανεργίας ΗΠΑ

Ο DAX χάνει 0,4%, ο FTSE 100 κινείται οριακά θετικά, ο CAC 40 υποχωρεί κατά 0,1%, ο IBEX κατά 0,3% και ο MIB κατά 0,2%.

Πιέσεις στις ευρωαγορές εν αναμονή ανεργίας ΗΠΑ

Ηπια αρνητικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές σήμερα Παρασκευή ολοκληρώνοντας μια ασταθή εβδομάδα, καθώς οι παγκόσμιοι επενδυτές αναμένουν τη μηνιαία έκθεση για τις θέσεις εργασίας από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η έκθεση αναμένεται να δείξει ότι οι θέσεις εργασίας αυξήθηκαν κατά 275.000 τον Σεπτέμβριο, με την ανεργία σταθερή στο 3,7%, σύμφωνα με οικονομολόγους που συμμετείχαν σε έρευνα του Dow Jones. Το αποτέλεσμα πιθανότατα θα επηρεάσει την απόφαση νομισματικής πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ τον Νοέμβριο.

Οι αγορές στην Ασία-Ειρηνικό υποχώρησαν την Παρασκευή, με τον δείκτη Hang Seng του Χονγκ Κονγκ να οδηγεί τις απώλειες.

Πλούσια η ειδησεογραφία για δεδομένα της Γηραιάς Ηπείρου σήμερα, τα οποία επίσης βρίσκονται στο επίκεντρο των επενδυτών. Μηνιαία πτώση 0,8% σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας τον Αύγουστο. Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα υποχωρήσει κατά 0,5%. Το ποσοστό αυξήθηκε κατά 2,1% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Την ίδια ώρα, ο ημερολογιακά και εποχικά προσαρμοσμένος τζίρος στο λιανικό εμπόριο μειώθηκε κατά 4,3% σε πραγματικούς όρους σε ετήσια βάση τον Αύγουστο. Οπως σημειώνει το Reuters, σε μηνιαία βάση υποχώρησε κατά 1,3%, έναντι πρόβλεψης για πτώση κατά 1,1%.

Ο δείκτης τιμών εισαγωγής έκανε άλμα κατά 32,7% τον Αύγουστο, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, με την ένδειξη να σημειώνει το υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 1974. Σε σύγκριση με τον Ιούλιο, ο δείκτης ενισχύθηκε κατά 4,3%.

Για δεύτερο μήνα υποχώρησαν οι τιμές κατοικιών τον Σεπτέμβριο στη Βρετανία σε μηνιαία βάση, με τα αυξημένα επιτόκια να αναμένεται να ασκήσουν περαιτέρω πιέσεις, σύμφωνα με την Halifax. Οι τιμές κατοικιών κινήθηκαν αρνητικά κατά 0,1% σε σύγκριση με τον Αύγουστο, ενώ σε ετήσια βάση ήταν 9,9% υψηλότερες, καταγράφοντας την πιο χαμηλή άνοδο από τον Ιανουάριο.

Μια ήδη κακή χρονιά για τα κρυπτονομίσματα πήρε τροπή προς το χειρότερο αφού κλάπηκαν περίπου 100 εκατ. δολάρια σε Binance Coin, στο πιο πρόσφατο χακάρισμα που χτύπησε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

Στην εταιρική ειδησεογραφία, η Credit Suisse προσφέρθηκε να αγοράσει πίσω έως και 3 δισ. δολάρια δικού της χρέους, σε μια περίοδο που βρίσκεται στο επίκεντρο σοβαρής κρίσης. Η τράπεζα ανακοίνωσε ότι έκανε προσφορά σε μετρητά για οκτώ τίτλους σε στερλίνα ή σε ευρώ συνολικής αξίας 1 δισ. ευρώ και 12 τίτλους σε δολάρια αξίας 2 δισ. δολαρίων.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το αμερικανικό αργό χάνει 0,3%, στα 88 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με ίδια κίνηση βρίσκεται στα $94.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ υποχωρεί 0,1%, στα $0,977 ενώ η στερλίνα με ίδια κίνηση αλλάζει χέρια στο $1,113.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς γερμανικού κινείται ανοδικά κατά επτά μονάδες βάσης, στο 2,14%.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v