Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατηφορίζουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Η Φρανκφούρτη υποχωρεί 0,1%, το Λονδίνο 0,5%, το Παρίσι 0,2%, η Μαδρίτη 0,4% και το Μιλάνο 0,2%. Στο επίκεντρο οι δηλώσεις του επικεφαλής της Fed και οι προειδοποιήσεις για υψηλότερα επιτόκια.

Κατηφορίζουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Xαμηλότερα κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν περισσότερα σχόλια από τον πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ.

Ο Πάουελ επανέλαβε το προειδοποιητικό μήνυμά του προς τους βουλευτές ότι η κεντρική τράπεζα μπορεί να αυξήσει τα επιτόκια υψηλότερα από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως. Ωστόσο, είπε ότι δεν έχει αποφασίσει τι θα κάνει η κεντρική τράπεζα όσον αφορά τα επιτόκια όταν συνεδριάσει αργότερα τον Μάρτιο.

Τα futures της Wall παρέμειναν σταθερά το βράδυ της Τετάρτης ενώ κινούνται ελαφρώς αρνητικά σήμερα το πρωί. Οι μετοχές της Ασίας-Ειρηνικού ήταν μικτές καθώς η Τράπεζα της Ιαπωνίας ξεκίνησε τη διήμερη συνεδρίαση της νομισματικής πολιτικής, με τους επενδυτές να προσέχουν τυχόν αλλαγές πολιτικής.

Στο μέτωπο των δεδομένων, τη μικρότερη αύξηση της τελευταίας χρονιάς έκαναν οι τιμές στην Κίνα τον Φεβρουάριο, μετριάζοντας τις προσδοκίες για οικονομική ανάκαμψη.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, oι τιμές καταναλωτή ενισχύθηκαν 1% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, κάνοντας τη μικρότερη άνοδο σε 12 μήνες. Οι τιμές παραγωγού μειώθηκαν 1,4% μετά από τέσσερις διαδοχικούς μήνες πτώσης. Και τα δύο αποτελέσματα δεν ήταν σε ευθυγράμμιση με τις προσδοκίες των οικονομολόγων.

Η οικονομία της Ιαπωνίας αναπτύχθηκε λιγότερο από ό,τι είχε προβλεφθεί προηγουμένως τους τελευταίους τρεις μήνες του περασμένου έτους, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία για το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν που δημοσιεύθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο την Πέμπτη.

Τα νέα στοιχεία έδειξαν πραγματική ετήσια αύξηση 0,1% σε ετήσια βάση, σε σύγκριση με το 0,6% που ανακοινώθηκε στις προκαταρκτικές εκτιμήσεις.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το αμερικανικό αργό υποχωρεί 20 σεντς, στα 76 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με ίδια πτώση βρίσκεται στα $82.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v