Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετική Δευτέρα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,1%, το Λονδίνο υποχωρεί οριακά, το Παρίσι κινείται ανοδικά 0,5%, η Μαδρίτη κατά 0,4% και το Μιλάνο κατά 0,5%.

Θετική Δευτέρα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Θετικές κινήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές, ενώ μικτά κινήθηκαν οι μετοχές σε Ασία-Ειρηνικό, καθώς οι επενδυτές αξιολογούσαν περαιτέρω τον αναπτυξιακό στόχο της Κίνας που τέθηκε στις κοινοβουλευτικές της συνεδριάσεις.

Εν τω μεταξύ, σχεδόν αμετάβλητα είναι τα futures της Wall Street, με μια εβδομάδα μπροστά με περισσότερα σχόλια από την Federal Reserve και μια σημαντική ανακοίνωση στοιχείων απασχόλησης την Παρασκευή.

Θα υπάρξει κατάθεση στο Κογκρέσο την Τρίτη και την Τετάρτη από τον πρόεδρο της Fed Jerome Powell, η οποία αναμένεται να δώσει στους επενδυτές μια καλύτερη ιδέα για το τι σκέφτεται η κεντρική τράπεζα για τον πληθωρισμό και την εκστρατεία της για αύξηση των επιτοκίων.

Οι νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ θα είναι το βασικό επίκεντρο αυτή την εβδομάδα, με τις προσδοκίες να κάνουν λόγο για χαλαρές προσλήψεις, ωθώντας την Federal Reserve να διατηρήσει μικρότερο ρυθμό αύξησης των επιτοκίων.

Στην ενεργειακή ειδησεογραφία, η δίψα για πετρέλαιο απειλεί να το οδηγήσει στα $100. Ρεκόρ χτυπάει η ζήτηση για αργό παγκοσμίως παρά την ενεργειακή μετάβαση, ενώ στα ύψη βρίσκεται η κατανάλωση στην Κίνα μετά τη χαλάρωση των περιορισμών της Covid-19.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v