Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπια οι ευρωαγορές περιμένοντας τον Πάουελ

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,2%, το Λονδίνο 0,1%, όπως και το Παρίσι και η Μαδρίτη και το Μιλάνο. Οι επενδυτές θα ακούσουν τα σχόλια του προέδρου της Fed για ενδείξεις σχετικά με τις επόμενες κινήσεις της κεντρικής τράπεζας.

Ηπια οι ευρωαγορές περιμένοντας τον Πάουελ

Μικρή άνοδο καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές, μετά την αρνητική έναρξη συνεδριάσεων, καθώς οι traders αναμένουν στην κατάθεση του προέδρου της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ, στο Κογκρέσο την Τρίτη και την Τετάρτη. Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,2%, το Λονδίνο 0,1%, όπως και το Παρίσι και η Μαδρίτη και το Μιλάνο.

Οι επενδυτές θα ακούσουν τα σχόλια του Πάουελ για ενδείξεις σχετικά με τις επόμενες κινήσεις της κεντρικής τράπεζας όσον αφορά την αύξηση των επιτοκίων καθώς και την κατάσταση της οικονομίας.

Ο Πάουελ θα προσπαθήσει να πείσει τους βουλευτές ότι έχει δεσμευτεί να μειώσει τον πληθωρισμό χωρίς να βλάψει την υπόλοιπη αμερικανική οικονομία. 

Στο μέτωπο των δεδομένων, μηνιαία αύξηση 1% σημείωσαν οι εργοστασιακές παραγγελίες στη Γερμανία τον Ιανουάριο, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία Destatis - δημοσκόπηση του Bloomberg εκτιμούσε ότι θα υποχωρήσουν κατά 0,7%. 

Το άλμα οφείλεται στις παραγγελίες για κεφαλαιουχικά αγαθά, ιδιαίτερα στην κατασκευή αεροσκαφών και διαστημικών σκαφών και για κινητήρες μηχανοκίνητων οχημάτων. Σε ετήσια βάση, οι παραγγελίες κατηφόρισαν κατά 10,9%.

Οι τιμές των κατοικιών στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκαν απροσδόκητα τον περασμένο μήνα, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Ιούνιο, καθώς οι πρόσφατες μειώσεις στα επιτόκια των στεγαστικών δανείων και η βελτίωση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών βοήθησαν στην τόνωση της ζήτησης, δήλωσε η Halifax.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, οι τιμές αυξήθηκαν 1,1% μεταξύ Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου, έναντι δημοσκόπησης του Reuters που προέβλεπε συρρίκνωση 0,3%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v