Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικά πρόσημα στις ευρωαγορές με το επίκεντρο στον Πάουελ

Η Φρανκφούρτη χάνει 0,2%, το Λονδίνο επίσης, το Παρίσι 0,3%, η Μαδρίτη 0,2% και το Μιλάνο 0,3%. Τις δηλώσεις του προέδρου της Fed παρακολουθούν στενά οι επενδυτές, με τα σήματα να δείχνουν μεγαλύτερες και ταχύτερες αυξήσεις.

Αρνητικά πρόσημα στις ευρωαγορές με το επίκεντρο στον Πάουελ

Xαμηλότερα κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές αντιδρούν στα τελευταία σχόλια του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ, σύμφωνα με τα οποία τα επιτόκια μπορεί να χρειαστεί να αυξηθούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Η Φρανκφούρτη χάνει 0,2%, το Λονδίνο επίσης, το Παρίσι 0,3%, η Μαδρίτη 0,2% και το Μιλάνο 0,3%. 

Ο Πάουελ μίλησε ενώπιον της Επιτροπής της Γερουσίας για Τραπεζικές, Οικιστικές και Αστικές Υποθέσεις την Τρίτη και προειδοποίησε τους βουλευτές ότι το τερματικό επιτόκιο της κεντρικής τράπεζας θα είναι πιθανότατα υψηλότερο από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως, λόγω των πεισματικά υψηλών οικονομικών στοιχείων που δημοσιεύθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες. Οι σημαντικότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες υποχώρησαν μετά τα σχόλια του Πάουελ.

Σήμερα, οι επενδυτές θα παρακολουθήσουν στενά την ομιλία του Πάουελ ενώπιον της Επιτροπής Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής. 

Κατά 3,5% ενισχύθηκε η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία τον Ιανουάριο σε σύγκριση με έναν μήνα πριν, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, Destatis. Σε ετήσια βάση, η παραγωγή υποχώρησε κατά 1,6%.

Παράλληλα, κατά 6,9% υποχώρησε ο τζίρος στο λιανεμπόριο της Γερμανίας τον Γενάρη σε μηνιαία βάση και σε πραγματικούς όρους. Σε ονομαστικούς όρους, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 2,8% ετησίως.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το αμερικανικό αργό υποχωρεί 43 σεντς, στα 77 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με πτώση κατά 31 σεντς, βρίσκεται στα $82,95.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ διατηρείται στο 1,054 δολάριο, ενώ η στερλίνα στο $1,182.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v