Κλειστές οι ευρωαγορές, πώς κινήθηκαν οι ασιατικές

Ο Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε 0,4% υψηλότερα. Με άνοδο 0,2% ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση το χρηματιστήριο στην Ταϊβάν και με 0,8% ο KOSPI στη Νότια Κορέα. Κανονικά λειτουργεί η Wall σήμερα.

Κλειστές οι ευρωαγορές, πώς κινήθηκαν οι ασιατικές

Κλειστά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σήμερα, Δευτέρα του Πάσχα για τους Καθολικούς.

Μικτές κινήσεις στις ασιατικές αγορές, με τον Nikkei στην Ιαπωνία να κλείνει 0,4% υψηλότερα και στις 27.633 μονάδες. Με άνοδο 0,2% ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση το χρηματιστήριο στην Ταϊβάν και με 0,8% ο KOSPI στη Νότια Κορέα. Αντίθετα, πτώση 0,6% καταγράφει ο Shanghai και 0,9% ο Shenzhen στην ηπειρωτική Κίνα.

Τα χρηματιστήρια της Αυστραλίας και του Χονγκ Κονγκ παρέμειναν κλειστά λόγω αργίας. Κανονικά λειτουργεί η Wall Street σήμερα.

Στο επίκεντρο των επενδυτών σήμερα η αμερικανική αγορά εργασίας -την Παρασκευή ανακοινώθηκε ότι η οικονομία δημιούργησε λιγότερες θέσεις εργασίας τον Μάρτιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Προστέθηκαν 236.000 νέες θέσεις εργασίας έναντι πρόβλεψης για 239.000 κι ενώ τον Φεβρουάριο είχαν ανακοινωθεί 326.000.

Καθοδικά κινούνται τα πολύτιμα μέταλλα, με τον χρυσό να χάνει 0,8%, στις 2.009 δολάρια ανά ουγκιά -ανάλογες κινήσεις και για το ασήμι και την πλατίνα.

Καθοδικά οι αποδόσεις των Treasuries με το βλέμμα στην αγορά εργασίας

Ενισχυμένα τα αμερικανικά ομόλογα σήμερα Δευτέρα, μετά τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα την περασμένη εβδομάδα και τα οποία υπονοούσαν επιβράδυνση της αύξησης της απασχόλησης.

Οπως μεταδίδει το CNBC, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς υποχωρεί στο 3,36%, ενώ η απόδοση του 30ετούς Treasury στο 3,58%. Κατά τέσσερις μονάδες βάσης χαμηλότερα του 2ετούς, στο 3,93%.

Στο επίκεντρο των επενδυτών βρίσκεται επίσης η προοπτική του πληθωρισμού, με τα στοιχεία του δείκτη τιμών καταναλωτή να ανακοινώνονται την Τετάρτη. Την ίδια ημέρα, η Fed θα δημοσιεύσει πρακτικά από την τελευταία της συνεδρίαση για τη νομισματική πολιτική.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v