Ηρεμούν οι ανησυχίες για το πετρέλαιο στις ευρωαγορές

Σταθεροποιητικές κινήσεις στις αγορές πετρελαίου σήμερα, αφότου κλονίστηκαν χθες μετά την ξαφνική μείωση της παραγωγής από τη συμμαχία ΟΠΕΚ+. H Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,2%, το Λονδίνο 0,4%.

Ηρεμούν οι ανησυχίες για το πετρέλαιο στις ευρωαγορές

Υψηλότερα κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς απομακρύνονται οι ανησυχίες για τις αυξήσεις της τιμής του πετρελαίου μετά την αιφνιδιαστική μείωση της παραγωγής από τη συμμαχία ΟΠΕΚ+.

H Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,2%, το Λονδίνο 0,4%, το Παρίσι 0,2%, η Μαδρίτη 0,5% και το Μιλάνο 0,1%.

Οι τιμές του πετρελαίου κινούνται σταθεροποιητικά σήμερα - το αμερικανικό αργό ενισχύεται 50 σεντς στα 80,90 δολάρια και το μπρεντ με ίδια άνοδο βρίσκεται στα $85,40 - αφού οι αγορές κλονίστηκαν την προηγούμενη μέρα, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να στρέφεται στις τάσεις της ζήτησης και στον αντίκτυπο των υψηλότερων τιμών στην παγκόσμια οικονομία.

Οι επενδυτές θα παρακολουθούν επίσης αυτή που αναμένεται να είναι η τελευταία ετήσια γενική συνέλευση της Credit Suisse πριν την εξαγορά της τράπεζας από την UBS. Θα είναι η πρώτη φορά που ο δανειστής θα αντιμετωπίσει μετόχους, στους οποίους αρνήθηκε η ψήφος για την εξαγορά των 3,25 δισ. δολαρίων, μετά την κατάρρευση της τράπεζας.

Στο μέτωπο των δεδομένων, οι γερμανικές εξαγωγές αυξήθηκαν σημαντικά περισσότερο από το αναμενόμενο τον Φεβρουάριο λόγω της ισχυρής ζήτησης από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη.

Οπως μεταδίδει το Reuters, οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 4,0% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία. Δημοσκόπηση του Reuters είχε προβλέψει αύξηση των εξαγωγών κατά 1,6% σε μηνιαία βάση. Οι εισαγωγές ενισχύθηκαν κατά 4,6% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο, έναντι προσδοκιών των αναλυτών για άνοδο 1,0%.

Η Reserve Bank of Australia (RBA) ενημέρωσε σήμερα Τρίτη ότι αποφάσισε να μην αλλάξει τη νομισματική της πολιτική της τον Απρίλιο, μετά από μήνες προσαρμογών, διατηρώντας τα επιτόκια στο 3,6%.

Στην εταιρική ειδησεογραφία, η Virgin Orbit του Sir Richard Branson κατέρρευσε 15 μήνες μετά την είσοδο στο χρηματιστήριο με αποτίμηση 3,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο όμιλος, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του στο Nasdaq τον Δεκέμβριο του 2021 υπέβαλε αίτηση πτώχευσης στις ΗΠΑ το πρωί της Τρίτης.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v