Συγκρατημένη άνοδος στις ευρωαγορές

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,2%, το Λονδίνο ενισχύεται 0,5%, το Παρίσι 0,2%, η Μαδρίτη 0,3%, το Μιλάνο 0,7%.

Συγκρατημένη άνοδος στις ευρωαγορές

Συγκρατημένα θετικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να σταθμίζουν την αβέβαιη παγκόσμια οικονομική προοπτική, ενόψει και του Πάσχα των Καθολικών αυτή την Κυριακή.

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,2%, το Λονδίνο ενισχύεται 0,5%, το Παρίσι 0,2%, η Μαδρίτη 0,3%, το Μιλάνο 0,7%.

Τα στοιχεία από τις ΗΠΑ που υποδηλώνουν ότι η οικονομία επιβραδύνεται κυριαρχούν στο επενδυτικό κλίμα, με τις αγορές να τιμολογούν τώρα με πιθανότητα 59% η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να διατηρήσει τα επιτόκια σταθερά τον Μάιο, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME.

Οι θέσεις εργασίας του ιδιωτικού τομέα των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 145.000 τον Μάρτιο, γεγονός που έδειξε ότι η αύξηση της απασχόλησης είχε επιβραδυνθεί σημαντικά περισσότερο από ό,τι αναμενόταν. 

Οι επενδυτές προσβλέπουν τώρα στα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας εξαιρουμένου του αγροτικού τομέα που θα δημοσιευθούν την Παρασκευή.

Οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού κινήθηκαν αρνητικά σήμερα Πέμπτη, καθώς η Wall Street αφομοιώνει την τελευταία έκθεση μισθοδοσίας της ADP, η οποία έδειξε επιβράδυνση της αύξησης των θέσεων εργασίας τον Μάρτιο, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των μετοχών των ΗΠΑ κινούνται σταθεροποιητικά.

Στο μέτωπο των ευρωπαϊκών δεδομένων, κατά 2% αυξήθηκε η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία τον Φεβρουάριο σε μηνιαία βάση, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία της χώρας Destatis. Η παραγωγή στη βιομηχανία αυξήθηκε κατά 0,6% σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2022.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v