Σε θετικό έδαφος τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Ανοδος 0,3% για τον DAX. Στο επίκεντρο ο πληθωρισμός και οι αποφάσεις νομισματικής πολιτικής των κεντρικών τραπεζών.

Σε θετικό έδαφος τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Υψηλότερα κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να αφομοιώνουν τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

Οι περιφερειακές αγορές παρέμειναν αμετάβλητες το απόγευμα της Τετάρτης, αφού τα αμερικανικά στοιχεία έδειξαν ότι ο πληθωρισμός αυξήθηκε κατά 4,9% τον Απρίλιο σε σχέση με ένα χρόνο πριν, κάτι που ήταν λιγότερο από το αναμενόμενο. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones περίμεναν αύξηση του πληθωρισμού κατά 0,4% σε μηνιαία βάση και 5% σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

Η άνοδος δείχνει ότι οι τιμές εξακολουθούν να είναι σταθερές, ωστόσο, ακόμη και μετά από αύξηση των επιτοκίων της Federal Reserve την τελευταία χρονιά.

Η απόφαση νομισματικής πολιτικής της Τράπεζας της Αγγλίας βρίσκεται στο επίκεντρο σήμερα Πέμπτη. Αναμένεται ότι η κεντρική τράπεζα θα αυξήσει το κόστος δανεισμού για 12η διαδοχική συνεδρίαση, με τους αναλυτές να περιμένουν ευρέως αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης, στο 4,5%.

Οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού διαπραγματεύτηκαν μεικτά τη νύχτα.

Ανοιχτή πόρτα για αύξηση επιτοκίων από ΕΚΤ και τον Σεπτέμβρη... σύμφωνα με ρεπορτάζ του Bloomberg. Παραμένει ως επιλογή μία αύξηση επιτοκίων μετά το καλοκαίρι, καθώς επιμένει ο πληθωρισμός. Δεν υπάρχει καμία σιγουριά για ανάπαυλα και οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας αρχίζουν να το... αποδέχονται.

Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτωναπώλεια-ρεκόρ για την επενδυτική μονάδα της SoftBank. Ζημία $32 δισ. τον τελευταίο χρόνο για το VisionFund. Παρά το ράλι φέτος στις μετοχές τεχνολογίας, εξακολουθούν να είναι σε γενικές γραμμές χαμηλότερες από ό,τι ήταν πριν από ένα χρόνο.

Στο μέτωπο των δεδομένων, ο πιο χαμηλός πληθωρισμός από το 2021 καταγράφηκε στην Κίνα τον Απρίλη. Οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν μόλις 0,1% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. 

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v