Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο ιστορικό υψηλό για τον DAX, θετικά οι ευρωαγορές

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 1,6% φτάνοντας σε νέο ιστορικό υψηλό, το Λονδίνο 0,6%, το Παρίσι 0,9%, η Μαδρίτη 0,5% και το Μιλάνο 1,2%.

Νέο ιστορικό υψηλό για τον DAX, θετικά οι ευρωαγορές

Κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι συνομιλίες για το ανώτατο όριο χρέους των ΗΠΑ σημειώνουν πρόοδο. Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 1,6% φτάνοντας σε νέο ιστορικό υψηλό, το Λονδίνο 0,6%, το Παρίσι 0,9%, η Μαδρίτη 0,5% και το Μιλάνο 1,2%.

Το κλίμα στη Wall Street βελτιώθηκε την Τετάρτη και οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού ενισχύθηκαν τη νύχτα με την ελπίδα ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και οι ηγέτες του Κογκρέσου πλησιάζουν περισσότερο σε μια συμφωνία για την αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους των ΗΠΑ και την αποφυγή χρεοκοπίας.

Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν ΜακΚάρθι δήλωσε ότι υπάρχει τώρα μια «καλύτερη διαδικασία» για περαιτέρω συνομιλίες, λέγοντας ότι «είναι δυνατό να επιτευχθεί συμφωνία μέχρι το τέλος της εβδομάδας». Ο Μπάιντεν συντόμευσε το ταξίδι του στην Ασία για να επικεντρωθεί στις διαπραγματεύσεις, ανέφερε ο Λευκός Οίκος.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ολοκλήρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ιστορικής νομισματικής σύσφιξης, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει έδαφος να καλύψει, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Λουί ντε Γκίντος.

Η Deutsche Bank συμφώνησε να πληρώσει έως και 75 εκατομμύρια δολάρια για να διευθετήσει ομαδική αγωγή στην οποία υπήρχε ο ισχυρισμός ότι η τράπεζα είχε επωφεληθεί από την trafficking διατηρώντας τον Τζέφρι Έπσταϊν ως πελάτη.

Στην υπόλοιπη ειδησεογραφία, η Βιέννη έγινε η πιο αδύναμη αγορά κατοικίας ανάμεσα στις μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, σημειώνοντας διψήφια πτώση στις τιμές και ξεπερνώντας ακόμη και τη σκληρά χτυπημένη Στοκχόλμη, σύμφωνα με το Bloomberg City Tracker. Πίνακας για το τι συμβαίνει στην Ευρώπη εδώ.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v