Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στις ευρωαγορές με το βλέμμα σε πληθωρισμό και ΗΠΑ

Η Φρανκφούρτη γύρισε θετικά (+0,3%), το Λονδίνο οριακά αρνητικά, το Παρίσι χάνει 0,1%, η Μαδρίτη επίσης και το Μιλάνο υποχωρεί 0,2%. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί 0,1%. Aνοδο 1,4% καταγράφει το τουρκικό χρηματιστήριο.

Πιέσεις στις ευρωαγορές με το βλέμμα σε πληθωρισμό και ΗΠΑ

Συγκρατημένες κινήσεις για τις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν τις διαπραγματεύσεις για την αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους στις ΗΠΑ και αξιολογούν στοιχεία πληθωρισμού ευρωζώνης από τη Eurostat το μεσημέρι.

Η Φρανκφούρτη γύρισε θετικά (+0,3%), το Λονδίνο οριακά αρνητικά, το Παρίσι χάνει 0,1%, η Μαδρίτη επίσης και το Μιλάνο υποχωρεί 0,2%. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί 0,1%. Aνοδο 1,4% καταγράφει το τουρκικό χρηματιστήριο.

Ο πληθωρισμός της ευρωζώνης επιταχύνθηκε τον περασμένο μήνα, ανέφερε η Eurostat την Τετάρτη, επιβεβαιώνοντας τα προκαταρκτικά στοιχεία που υποδεικνύουν ολοένα και πιο επίμονη αύξηση των τιμών μεταξύ των 20 χωρών που μοιράζονται το ευρώ.

Η συνολική αύξηση των τιμών επιταχύνθηκε στο 7,0% τον Απρίλιο από 6,9% έναν μήνα νωρίτερα, καθώς το αυξανόμενο κόστος υπηρεσιών και ενέργειας αντιστάθμισε την επιβράδυνση της αύξησης των τιμών των τροφίμων.

Στο επίκεντρο και οι εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των ηγετών του Κογκρέσου και του Τζο Μπάιντεν. Ο Αμερικανός Πρόεδρος διέκοψε το ταξίδι του στην Ασία για να επιστρέψει στις ΗΠΑ για συνομιλίες σχετικά με το θέμα.

Την ίδια ώρα, η ύφεση στις ΗΠΑ είναι μια «εικονική βεβαιότητα» και η Federal Reserve ενδέχεται να μειώσει τα επιτόκια μέχρι το τρίτο τρίμηνο καθώς η ανάπτυξη χάνει τη δυναμική της, εκτιμά η JPMorgan Asset Management.

Στο μέτωπο των ευρωπαϊκών data, σημαντική άνοδο σημείωσαν οι ευρωπαϊκές ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων τον Απρίλιο, σύμφωνα με στοιχεία της ένωσης αυτοκινητοβιομηχανιών της περιοχής που δημοσιεύθηκαν σήμερα Τετάρτη.

Οπως μεταδίδει το Reuters, ο αριθμός των νέων οχημάτων που ταξινομήθηκαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τη Βρετανία και την Ευρωπαϊκή Ζώνη Ελεύθερων Συναλλαγών αυξήθηκε κατά 16,1% σε ετήσια βάση τον Απρίλιο, στις 964.932, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA).

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v