Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρωταγωνιστές οι πωλητές στις ευρωαγορές

Πτώση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με τον DAX 30 να υποχωρεί για δεύτερη συνεδρίαση από τα ιστορικά υψηλά. Άνοδος για την τιμή του πετρελαίου. Υποχωρεί το ευρώ.

Απώλειες στις ευρωαγορές με τους επενδυτές να παρακολουθούν τις εξελίξεις στο μέτωπο του χρέους.

Η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν υπενθύμισε χθες πως είναι «πολύ πιθανό» οι ΗΠΑ να αντιμετωπίσουν στάση πληρωμών μετά την 1η Ιουνίου.

Ο ευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχώρησε 0,60% στις 466 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε πτώση 0,1% στις 7.762 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινήθηκε χαμηλότερα 0,44% στις 16.152 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε απώλειες 1,33% στις 7.378 μονάδες.

Στο μεταξύ, η ανάπτυξη των επιχειρήσεων της ευρωζώνης παρέμεινε ανθεκτική, αλλά επιβραδύνθηκε ελαφρώς περισσότερο από ό,τι αναμενόταν αυτό το μήνα, καθώς ο κυρίαρχος κλάδος υπηρεσιών της ευρωζώνης έχασε λίγο από τη δυναμική του και η ύφεση στον μεταποιητικό τομέα έγινε πιο βαθιά, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε σήμερα Τρίτη.

Οπως μεταδίδει το Reuters, ο προκαταρκτικός σύνθετος δείκτης υπεύθυνων προμηθειών (PMI) της HCOB για το μπλοκ, που καταρτίστηκε από την S&P Global και θεωρείται καλός δείκτης της συνολικής οικονομικής υγείας, υποχώρησε στο 53,3 τον Μάιο από το 54,1 του Απριλίου.

Αν και ήταν ακόμα άνετα πάνω από το όριο των 50 που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση, ήταν κάτω από την εκτίμηση της δημοσκόπησης του Reuters για 53,5.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου σημειώνει άνοδο 2% στα 73,49 δολ. ανά βαρέλι ενώ ο χρυσός υποχωρεί 0,4% στα 1.969 δολ./oz.

Παράλληλα, το ευρώ κινείται χαμηλότερα 0,4% σε σχέση με το δολάριο στο 1,0773 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v