Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στις ευρωγορές με το βλέμμα στις ΗΠΑ

Η Φρανκφούρτη υποχωρεί 0,2%, το Λονδίνο ενισχύεται 0,2%, το Παρίσι χάνει 0,9%, η Μαδρίτη κινείται αρνητικά 0,4% ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης κατά 0,3%. Sell off για τις μετοχές εταιρειών με προϊόντα πολυτελείας, όπως της Gucci και της Louis Vuitton.

Πιέσεις στις ευρωγορές με το βλέμμα στις ΗΠΑ

Καθοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για το ανώτατο όριο του χρέους των ΗΠΑ. Η Φρανκφούρτη υποχωρεί 0,2%, το Λονδίνο ενισχύεται 0,2%, το Παρίσι χάνει 0,9%, η Μαδρίτη κινείται αρνητικά 0,4% ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης κατά 0,3%.

Η κατάρρευση των ευρωπαϊκών μετοχών πολυτελείας εξαϋλώνει πάνω από 30 δισεκατομμύρια δολάρια από τον κλάδο σήμερα, μετά από ένα εκρηκτικό ράλι που τροφοδοτήθηκε από τα στοιχήματα για ώθηση από το άνοιγμα της Κίνας.

Τη Δευτέρα, ο πρόεδρος της Βουλής Κέβιν Μακάρθι είπε ότι είχε μια «παραγωγική» και «επαγγελματική» συνάντηση με τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν σχετικά με τον τρόπο αύξησης του ανώτατου ορίου χρέους, αλλά ότι οι δύο τους δεν κατέληξαν σε συμφωνία. Η 1η Ιουνίου θεωρείται ως η πρώτη ημερομηνία κατά την οποία οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να χρεοκοπήσουν, δίνοντας επείγουσα ανάγκη στις συζητήσεις.

Οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού ήταν μικτές κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των μετοχών των ΗΠΑ είναι  συγκρατημένα υψηλότερα.

Στην ειδησεογραφία της ημέρας, οι αγορές τιμολογούν καθαρή νίκη Μητσοτάκη, σε μια δεύτερη ψηφοφορία που αναμένεται στις 25 Ιουνίου, η οποία θα πρέπει να δώσει απόλυτη πλειοψηφία και σαφή εντολή για να συνεχίσει το πρόγραμμα οικονομικών μεταρρυθμίσεων, σημειώνει το Bloomberg. Ράλι έκαναν τα ελληνικά ομόλογα χθες - επεκτείνουν τα κέρδη τους σήμερα με πτώση του κόστους δανεισμού του 10ετούς ομολόγου κατά πέντε μονάδες βάσης, στο 3,85%.

Ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς και ο υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ ετοιμάζουν ένα σχέδιο για να κλείσουν έλλειμμα 20 δισεκατομμυρίων ευρώ στον προϋπολογισμό του 2024 με περικοπές δαπανών σε όλα τα υπουργεία εκτός από το Αμυνας - μια κίνηση που κινδυνεύει να εξοργίσει τους εταίρους τους στο συνασπισμό, τους Πράσινους.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v