Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Η Φρανκφούρτη υποχωρεί 0.1%, το Λονδίνο ενισχύεται 0,2%, το Παρίσι κινείται οριακά αρνητικά, η Μαδρίτη κερδίζει 0,2% ενώ το Μιλάνο χάνει 0,9%.

Μικτά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Ηπια κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να παρακολουθούν τις τεταμένες συνομιλίες για το ανώτατο όριο χρέους στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι ομοσπονδιακοί ηγέτες αναμένεται να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις για το ανώτατο όριο του χρέους των ΗΠΑ σήμερα Δευτέρα, καθώς η χώρα πλησιάζει σε πιθανή χρεοκοπία, με τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και τον πρόεδρο της Βουλής Κέβιν Μακάρθι να έχουν προγραμματίσει να συναντηθούν στον Λευκό Οίκο.

Την Κυριακή, η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν είπε ότι θα πρέπει να γίνουν «δύσκολες επιλογές» για το ποιοι λογαριασμοί θα μείνουν απλήρωτοι εάν δεν αυξηθεί το ανώτατο όριο του χρέους και επιβεβαίωσε την προειδοποίησή της ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να αθετήσουν τις υποχρεώσεις τους ήδη από την 1η Ιουνίου.

Οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού ενισχύθηκαν κυρίως κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς οι μετοχές στο Τόκιο επέκτειναν το ράλι τους. Ηπια πτώση καταγράφουν τα futures της Wall.

Ράλι κάνουν τα ελληνικά ομόλογα μετά τις χθεσινές γενικές εκλογές.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v