Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά πρόσημα στις ευρωαγορές

Η Φρανκφούρτη υποχωρεί οριακά, το Λονδίνο ενισχύεται οριακά, το Παρίσι ανοδικά κατά 0,3%, η Μαδρίτη κατά 0,6% και το Μιλάνο οριακά υψηλότερα.

Θετικά πρόσημα στις ευρωαγορές

Κυρίως ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, με το κλίμα να μην επηρεάζεται από την πτώση των αμερικανικών αγορών αυτή την εβδομάδα. Η Φρανκφούρτη υποχωρεί οριακά, το Λονδίνο ενισχύεται οριακά, το Παρίσι ανοδικά κατά 0,3%, η Μαδρίτη κατά 0,6% και το Μιλάνο οριακά υψηλότερα.

Ο S&P 500 και ο Nasdaq κατέγραψαν τέταρτη συνεχόμενη μέρα απωλειών, με τις μετοχές τεχνολογίας να επιβαρύνουν τους δείκτες.

Υψηλό 6 ετών χτύπησαν οι εξαγωγές πετρελαίου του Ιράν. Η Τεχεράνη παρακάμπτει τις κυρώσεις και όπως μεταδίδουν οι Financial Times, πούλαγε κατά μέσο όρο 1,56 εκατ. βαρέλια την ημέρα τους τρεις πρώτους μήνες της χρονιάς.

Τα τσιπ τεχνητής νοημοσύνης εκτόξευσαν τα κέρδη της TSMC. Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 225,49 δισ. νέα δολάρια Ταϊβάν, το τρίμηνο έως τις 31 Μαρτίου, ανέφερε η μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ στον κόσμο.

Η βρετανική λίρα σημείωσε άνοδο έναντι του δολαρίου και του ευρώ το πρωί της Πέμπτης, επεκτείνοντας τα κέρδη της Τετάρτης λόγω των υψηλότερων του αναμενόμενου στοιχείων για τον πληθωρισμό στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα οποία ώθησαν τις προσδοκίες της αγοράς για μείωση των επιτοκίων αργότερα φέτος.

 

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v