Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εταιρικά κέρδη στηρίζουν τις ευρωαγορές

Ανακάμπτουν οι ευρωπαϊκές αγορές, χάρη σε σειρά ευνοϊκών επιχειρηματικών αποτελεσμάτων αλλά και στις δηλώσεις Nowotny. Στις εξελίξεις της κρίσης χρεών της ευρωζώνης παραμένουν στραμμένα όλα τα επενδυτικά βλέμματα.

Σε υψηλότερο επίπεδο κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, μετά τις χθεσινές σημαντικές απώλειες, με την προσοχή των επενδυτών όμως να παραμένει στραμμένη στις εξελίξεις σε ό,τι αφορά την κρίση χρέους της ευρωζώνης, εν όψει και της συνόδου κορυφής της Πέμπτης.

Ο δείκτης FTSE του Λονδίνου κινείται 0,51% υψηλότερα, στις 5.782 μονάδες, κέρδη 1,43% αποκομίζει ο DAX της Φρανκφούρτης, στις 7.210 μονάδες, και κατά 1,12% ο δείκτης CAC του Παρισιού, στις 3.691 μονάδες.

Σε ποσοστό 1,6% ενισχύεται ο ισπανικός δείκτης IBEX, στις 9.500 μονάδες, κατά 1,29% ο πορτογαλικός δείκτης PSI, στις 6.645 μονάδες, και σε ποσοστό 2% ο ιταλικός δείκτης FTMIB, στις 18.280 μονάδες.


Ο δείκτης Stoxx Europe 600 ανακάμπτει από τα χαμηλότερα επίπεδα επτά μηνών όπου βούλιαξε χθες και κερδίζει 0,5% στις 263,52 μονάδες. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης έχει διολισθήσει 9,5% από το φετινό υψηλό στις 17 Φεβρουαρίου.

Τα καλύτερα των αναμενομένων αποτελέσματα αρκετών επιχειρήσεων, όπως η Novartis και η αμερικανική International Business Machines, υποστηρίζουν την επενδυτική ψυχολογία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v