Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά πρόσημα στις ευρωπαϊκές αγορές

Τα πολύ καλά αποτελέσματα της Apple προσφέρουν στήριξη στην τεχνολογία και οι τράπεζες εξακολουθούν να αντιδρούν ανοδικά στην Ευρώπη, ελπίζοντας σε εύρεση λύσης για την κρίση χρεών κατά τη σύνοδο κορυφής.

Σε υψηλότερο επίπεδο κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, βρίσκοντας στήριξη στην αισιοδοξία που έχει δημιουργηθεί για επίτευξη συμφωνίας σχετικά με το όριο χρέους των ΗΠΑ.

Ο δείκτης FTSE του Λονδίνου κινείται 0,6% υψηλότερα, στις 5.825 μονάδες, ο DAX της Φρανκφούρτης ενισχύεται 0,43%, στις 7.224 μονάδες, ενώ κέρδη 0,93% καταγράφει και ο δείκτης CAC του Παρισιού, στις 3.729 μονάδες.

Ο ισπανικός IBEX ενισχύεται κατά 1%, στις 9.544 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI κατά 0,75%, στις 6.714 μονάδες, ενώ άνοδο 0,77% εμφανίζει και ο FTMIB της Ιταλίας, στις 18.360 μονάδες.

Τα πολύ καλά αποτελέσματα της αμερικανικής Apple προσφέρουν στήριξη στον τεχνολογικό κλάδο και η ARM Holdings κερδίζει 2,99%, ενώ η Infineon Technologies 1,5%.

Τα μεγαλύτερα κέρδη, πάντως, τα αποκομίζουν οι τράπεζες: η BNP Paribas ενισχύεται 3%, η Deutsche Bank 2,4% και η Barclays 2%.

Στον αντίποδα, η γαλλική ενεργειακή Alstom αντιδρά με πτώση 2,7% στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου.

Απώλειες 1,7% καταγράφει η μετοχή της AstraZeneca μετά την αρνητική απόφαση της FDA για το σκεύασμα dapagliflozin.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v