Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευρωαγορές: Στο στόχαστρο και πάλι οι τράπεζες

Προβληματισμός στις ευρωαγορές για το αδιέξοδο στις ΗΠΑ. Τραπεζικές πιέσεις μετά την υποβάθμιση του κλάδου από την Goldman Sachs που επισημαίνει «αμφιβολίες» ως προς το νέο ελληνικό πακέτο.

Προβληματισμός στις ευρωπαϊκές αγορές για το παρατεταμένο αδιέξοδο στις ΗΠΑ, αλλά και έντονες τραπεζικές πιέσεις μετά την υποβάθμιση του κλάδου από την Goldman Sachs που κάνει λόγο για «αμφιβολίες» ως προς το νέο ελληνικό πακέτο.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,39% στις 7320 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει απώλειες 0,78% στις 3758 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,36% στις 5.908 μονάδες

Αρνητικό το κλίμα στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, καθώς ο ισπανικός ΙΒΕΧ υποχωρεί κατά 1,44% στις 9691 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει απώλειες 1,55% στος 6918 μονάδες ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB καταγράφει κάθετη πτώση 1,98% στις 18652 μονάδες.

Οριακές μεταβολές καταγράφουν τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street

Η μετοχή της Unicredit καταγράφει «βουτιά» 5,1% ενώ ο ευρύτερος STOXX Europe 600 banking index υποχωρεί κατά 2,4%. Επισημαίνεται ότι ο ευρωπαϊκός τραπεζικός δείκτης έχει υποχωρήσει περισσότερο από 7% αυτή την εβδομάδα και πως από τις αρχές του έτους καταγράφει απώλειες 10%.

Η Goldman Sachs προχώρησε σε υποβάθμιση του ευρωπαϊκού τραπεζικού κλάδου σε «neutral» από «overweight» αναφέροντας ότι βασική αιτία για αυτή την δυσμενή εξέλιξη την ύπαρξη «αμφιβολιών» στο νέο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα.

Ισχυρές πιέσεις δέχεται και ο κλάδος του αυτοκινήτου και ειδικότερα η μετοχή της Peugeot η οποία υποχωρεί περισσότερο από 8% καθώς η διοίκηση της αυτοκινητοβιομηχανίας προειδοποίησε για ενδεχόμενο μη επίτευξης του στόχου κερδοφορίας λόγω της σημαντικής αύξησης στις τιμές των εμπορευμάτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v