Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικό γύρισμα στις ευρωαγορές

Αλλαγή κλίματος στις ευρωαγορές με τους δείκτες σε αρνητικό πρόσημο καθώς οι εξελίξεις στις δημοπρασίες εντόκων Ισπανίας και Ιταλίας αποδεικνύουν ότι τίποτε δεν έχει ακόμη τελειώσει ως προς την κρίση χρέους.

Αλλαγή κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές με τους δείκτες να έχουν γυρίσει σε αρνητικό πρόσημο καθώς οι εξελίξεις στις δημοπρασίες εντόκων Ισπανίας και Ιταλίας αποδεικνύουν ότι τίποτε δεν έχει ακόμη τελειώσει ως προς την κρίση χρέους της ευρωζώνης, ενώ παράλληλα αρνητικές είναι και οι εξελίξεις από το «μέτωπο» των εταιρικών αποτελεσμάτων.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAΧ 30 υποχωρεί κατά 0,23% στις 7327 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει απώλειες 0,68% στις 3787 μονάδες ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,3% στις 5.905 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ υποχωρεί κατά 0,78% στις 9787 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει απώλειες 1,12% στις 6946 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχύεται κατά 0,09% στις 18997 μονάδες.

Τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street καταγράφουν οριακές διακυμάνσεις καθώς οι επενδυτές αναμένουν εξελίξεις όσον αφορά στο κρίσιμο και εξαιρετικά επείγον πλέον ζήτημα του χρέους των ΗΠΑ, αλλά και τα αποτελέσματα της Amazon.

Στην Γηραιά Ήπειρο πάντως, η προσοχή στράφηκε στις δημοπρασίες Ιταλίας και Ισπανίας όπου καταγράφηκε σημαντική αύξηση στο βραχυπρόθεσμο κόστος δανεισμού, με αποτέλεσμα νέα ανοδική πορεία για τις αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων πάνω από το 6% για τα 10ετή ισπανικά ομόλογα.

Επιπλέον, η μείωση κερδών κατά 49% από την UBS, όπως και τα αποτελέσματα της Deutsche Bank αποτέλεσαν εστίες προβληματισμού για την πορεία του investment banking στην Γηραιά Ήπειρο. Ισχυρές πιέσεις δέχεται και η μετοχή της ΒΡ μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v