Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικά οι ευρωαγορές μετά τη Moody΄s

Πτωτικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές μετά την υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τη Moody's και ενώ εντείνεται η αγωνία για το ενδεχόμενο στάσης πληρωμών στις ΗΠΑ.

Πτωτικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές μετά την υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τη Moody's και ενώ εντείνεται η αγωνία για το ενδεχόμενο στάσης πληρωμών στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός δείκτης DAX υποχωρεί κατά 0,03%, στις 7.324 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει απώλειες 0,44%, στις 3.825 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,5% στις 5.905 μονάδες

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, πιέσεις δέχεται ο ιταλικός ΜΙΒ, ο οποίος υποχωρεί 1,37%, στις 19.194 μονάδες, ενώ στην Πορτογαλία ο PSI υποχωρεί κατά 0,02%, στις 7.073 μονάδες. Ο ισπανικός ΙΒΕΧ καταγράφει απώλειες 1,16%, στις 9.942 μονάδες, ενώ επισημαίνεται ότι οι συναλλαγές στη Μαδρίτη καθυστέρησαν να ξεκινήσουν λόγω τεχνικού προβλήματος.

Ο τραπεζικός κλάδος καταγράφει τις μεγαλύτερες απώλειες καθώς ο STOXX Europe 600 banking index υποχωρεί κατά 1,3%, μετά την υποβάθμιση της Ελλάδας από τη Moody's σε "CA" από "CAA1".

Παράλληλα, το δημοσιονομικό πρόβλημα των ΗΠΑ γίνεται ολοένα και πιο άμεσο, καθώς 4.000 ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας τέθηκαν σε "αναγκαστική αργία" λόγω έλλειψης πόρων.
 
Στις 2 Αυγούστου, τα ρευστά διαθέσιμα του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ εξαντλούνται, ενώ οι δημοκρατικοί και οι ρεπουμπλικανοί σε ένα βαθιά διχασμένο Κογκρέσο διαφωνούν ριζικά ως προς το εάν και πόσο πρέπει να αυξηθεί το όριο δανεισμού και να μειωθούν οι δημόσιες δαπάνες. Αρκετοί οίκοι αξιολόγησης -τελευταία η S&P- προειδοποιούν για υποβάθμιση των ΗΠΑ.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v