Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζικές πιέσεις στις ευρωαγορές

Τραπεζικές πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές μετά την υποβάθμιση της Ελλάδας από την Moody’s, ενώ πτωτικά κινούνται και τα futures της Wall καθώς εντείνεται το αδιέξοδο στο κρίσιμο θέμα του ορίου δανεισμού των ΗΠΑ.

Τραπεζικές πιέσεις καταγράφονται στις ευρωπαϊκές αγορές μετά την υποβάθμιση της Ελλάδας από την Moody’s ενώ πτωτικά κινούνται και τα futures της Wall καθώς βαθαίνει το ρήγμα στην Ουάσιγκτον ως προς το μείζον θέμα του ορίου δανεισμού των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,13% στις 7317 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει απώλειες 0,34% στις 3829 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,2% στις 5.922 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου ο ισπανικός ΙΒΕΧ υποχωρεί κατά 1,21% στις 9937 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI ενισχύεται κατά 0,3% στις 7096 μονάδες ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB καταγράφει απώλειες 1,35% στις 19199 μονάδες.

Ο STOXX Europe 600 banking index υποχωρεί κατά 2% ενώ ενδεικτικά αναφέρεται ότι η μετοχή της Dexia καταγράφει κάθετη πτώση 5%, ενώ η μετοχή της Unicredit, υποχωρεί περισσότερο από 3%.

Μόλις 8 μέρες απομένουν μέχρις ότου εξαντληθεί η ρευστότητα του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, ενώ οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων σε ένα βαθιά διχασμένο Κογκρέσο, οδηγούν σε αδιέξοδο. Ο Mohammed El Erian προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται σε εξαιρετικά ευάλωτη κατάσταση, ενώ οι επενδυτές στρέφονται εκ νέου στην ασφάλεια του χρυσού με την τιμή του πολύτιμου μετάλλου να εκτοξεύεται σε νέο ιστορικό υψηλό, στα 1.624,30 δολάρια ανά ουγκιά.

Επιπλέον, η υποβάθμιση της Ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Moody's μετά την ευρωπαϊκή συμφωνία για το νέο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα, έδωσε το έναυσμα για αλλαγή του κλίματος στις ευρωαγορές, μετά τα κέρδη των προηγούμενων συνεδριάσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v