Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιμένουν πτωτικά οι ευρωαγορές

Πτωτικά για 4η συνεχή συνεδρίαση οι ευρωαγορές, καθώς κορυφώνεται το θρίλερ για το χρέος των ΗΠΑ. Μπαράζ εταιρικών αποτελεσμάτων και κάθετη πτώση γα την μετοχή της Credit Suisse.

Πτωτικά κινούνται για τέταρτη συνεδρίαση οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς κορυφώνεται το θρίλερ για την αύξηση του ορίου δανεισμού των ΗΠΑ, ενώ παράλληλα η εικόνα από το μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων δημιουργεί νέες πιέσεις στον τραπεζικό κλάδο με την μετοχή της Credit Suisse να καταγράφει ελεύθερη πτώση.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,97% στις 7182 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει απώλειες 0,56% στις 3713 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,48% στις 5.828 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ υποχωρεί κατά 0,25% στις 9618 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει απώλειες 0,15% στις 6830 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB υποχωρεί κατά 0,77%.

Από τις βασικές ειδήσεις για την σημερινή συνεδρίαση είναι τα απογοητευτικά αποτελέσματα της Credit Suisse και η ανακοίνωση της τράπεζας για περικοπές 2.000 θέσεων εργασίας.

Παράλληλα, οι επενδυτές και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού παρακολουθούν με αγωνία τις εξελίξεις στην Ουάσιγκτον, όπου σήμερα ψηφίζεται η πρόταση των Ρεπουμπλικάνων για το χρέος των ΗΠΑ, με τον πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα να απειλεί με επιβολή βέτο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v