Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε κλοιό πιέσεων οι ευρωπαϊκές αγορές

Πτωτικά κινούνται για τέταρτη συνεχή συνεδρίαση οι ευρωπαϊκές αγορές εν μέσω μπαράζ ανακοινώσεων από το μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων και καθώς κλιμακώνεται το θρίλερ για το χρέος των ΗΠΑ.

Σε κλοιό πιέσεων οι ευρωπαϊκές αγορές για τέταρτη συνεχή συνεδρίαση, εν μέσω μπαράζ ανακοινώσεων από το μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων και καθώς κλιμακώνεται το θρίλερ για την αύξηση του ορίου δανεισμού των ΗΠΑ. Οριακές μεταβολές, πάντως, καταγράφουν τα futures της Wall μετά τη χθεσινή πτωτική συνεδρίαση.

Ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 1,68%, στις 7.130 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει απώλειες 1,41%, στις 3.681 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,76%, στις 5.811 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ υποχωρεί κατά 0,66%, στις 9.579 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει απώλειες 0,36%, στις 6.816 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB υποχωρεί κατά 1,1%, στις 18.294 μονάδες.

Η σημερινή συνεδρίαση ξεκίνησε με τα απογοητευτικά αποτελέσματα της Credit Suisse και την ανακοίνωση της τράπεζας για περικοπές 2.000 θέσεων εργασίας. Ακολούθησαν -μεταξύ άλλων- τα αποτελέσματα της BASF και της Siemens, που επίσης απογοήτευσαν τις αγορές, με αποτέλεσμα οι μετοχές των δύο εταιριών να υποχωρούν σε ποσοστά 4,9% και 1,3% αντιστοίχως.

Προβληματισμός προκαλείται και από τη σημερινή δημοπρασία ομολόγων της Ιταλίας, όπου το κόστος δανεισμού για τα 10ετή ομόλογα εκτινάχθηκε σε υψηλό 11 ετών.

Παράλληλα, οι επενδυτές και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού παρακολουθούν με αγωνία τις εξελίξεις στην Ουάσιγκτον, όπου σήμερα ψηφίζεται η πρόταση των ρεπουμπλικανών για το χρέος των ΗΠΑ, ενώ ο Πρόεδρος κ. Μπαράκ Ομπάμα απειλεί με επιβολή βέτο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v