Πράσινα τα ευρωπαϊκά ταμπλό

Ισχυρή άνοδο καταγράφουν οι ευρωαγορές με κινητήριο δύναμη τα εταιρικά αποτελέσματα. Η προσοχή όλων είναι στραμμένη στη Ρώμη όπου ξεκινά η κρίσιμη ψηφοφορία για τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Ανοδικά τα futures της Wall.

Ισχυρή άνοδο καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές με κινητήριο δύναμη τα εταιρικά αποτελέσματα τριμήνου, αν και η προσοχή όλων είναι στραμμένη στη Ρώμη, όπου σε λίγο ξεκινά η κρίσιμη ψηφοφορία που θα κρίνει την παραμονή του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στην εξουσία.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 1,7% στις 6.029 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 1,52% στις 3.150 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει άνοδο 1,36% στις 5.585 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ ενισχύεται κατά 0,83% στις 8.546 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει μικρή υποχώρηση 0,16% στις 5.755 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχύεται 1,42% στις 15.570 μονάδες.

Μικρή άνοδο καταγράφουν και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Η μετοχή της Vodafone ενισχύεται κατά 2,7% αφού η βρετανική εταιρία κινητής τηλεφωνίας προχώρησε σε αναβάθμιση των στόχων κερδοφορίας για το 2011. Κέρδη 4% σημειώνει η μετοχή της Marks & Spencer μετά την ανακοίνωση θετικών αποτελεσμάτων. Ράλι 8,2% πραγματοποιεί η Societe Generale, η οποία δήλωσε μεν ότι δεν θα διανείμει μέρισμα, αλλά τα αποτελέσματα τριμήνου έδειξαν αύξηση εσόδων, κυρίως από trading.

Και τα μακροοικονομικά μεγέθη ήταν θετικά για την ευρωζώνη, με απροσδόκη εκτίναξη των εξαγωγών της Γερμανίας σε νέο ρεκόρ.

Στις 16:30 ώρα Ελλάδος ξεκινά στην Ιταλία η κοινοβουλευτική ψηφοφορία για τον οικονομικό απολογισμό του 2010. Η νευρικότητα είναι τόσο έντονη που το επιτόκιο του 10ετούς ιταλικού ομολόγου άγγιξε το 6,73%. Ο Καβαλιέρε δέχεται χτυπήματα από παντού, ενώ ο πάλαι ποτέ κυβερνητικός του εταίρος Ομπέρτο Μπόσι, της Λίγκας του Βορρά, του ζητά να παραιτηθεί και αντιπροτείνει για πρωθυπουργό τον γενικό γραμματέα του κόμματος PDL (του Μπερλουσκόνι) Ατζελίνο Αλφάνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v