Νέο χαμηλό διετίας για το ευρώ στα $1,2256

Κάτω από τα $1,23 υποχωρεί το ενιαίο νόμισμα. Τα στοιχεία που δημιουργούν προβληματισμό για την ανάκαμψη της ευρωζώνης και οι υψηλές προσδοκίες για την αμερικανική οικονομία.

Σε πτωτική τροχιά συνεχίζει η συναλλαγματική ισοτιμία του ενιαίου νομίσματος έναντι του ευρώ, καθώς τα οικονομικά μεγέθη μεταξύ ευρωζώνης και ΗΠΑ δίνουν εκ διαμέτρου αντίθετη εικόνα. Έτσι, το δολάριο ενισχύεται κατά 0,2% στα 1,2256 δολ. Που είναι και το υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2012. Ο δείκτης δολαρίου του Bloomberg ενισχύεται κατά 0,1% στα 1.123,56 και βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το υψηλότερο σημείο των τελευταίων 5,5 ετών.  

Νωρίτερα ανακοινώθηκε πως η βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας, αυξήθηκε μεν για δεύτερο συνεχή μήνα, αλλά με ποσοστό χαμηλότερο κατά το ήμισυ από τις προβλέψεις των αναλυτών. Συγκεκριμένα, αυξήθηκε κατά 0,2%, ενώ οι αναλυτές περίμεναν 0,4%. Ενώ όμως, υπάρχει προβληματισμός για την ανάκαμψη της μεγαλύτερης οικονομίας της ευρωζώνης, οι επενδυτές αναμένουν με υψηλές προσδοκίες το δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης και τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v