Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέες πιέσεις για το ευρώ κάτω από το 1,14 δολ.

Πάνω από τα 119 γεν διαπραγματεύεται το δολάριο παρά τις αρχικές πιέσεις από τις προσδοκίες για νέα μέτρα ποσοστικής χαλάρωσης από την BoJ. Κάτω από το 1,14 δολ. το ευρώ.

Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ και του γεν καθώς ο Κεντρικός Τραπεζίτης της Ιαπωνίας διατήρησε αμετάβλητη τη νομισματική πολιτική (αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο για περισσότερη ποσοτική χαλάρωση), την ώρα που οι ανησυχίες για τις ελληνικές εξελίξεις φαίνεται να περνούν σε δεύτερη μοίρα στο διεθνές προσκήνιο.

Ειδικότερα, η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας εμμένει στην ήπια οικονομική πολιτική της παρά τα έως τώρα φτωχά αποτελέσματα.

Όπως αναφέρουν αναλυτές, "μερίδα επενδυτών προχώρησαν σήμερα σε πωλήσεις γεν καθώς ανέμεναν περισσότερα από τη συνέντευξη τύπου του Κεντρικού Τραπεζίτη της Ιαπωνίας".

Επιπλέον στην Ευρώπη, η απόφαση της Ελλάδας να ζητήσει εξάμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης δημιουργεί προσδοκίες για συμβιβασμό και αποφυγή ενός πιθανού Grexit.

Αναλυτικά, το δολάριο ενισχύεται 0,45% σε σχέση με το ευρώ με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,1361. Σημειώνεται ότι το εύρος διακύμανσης του δολαρίου κινείται μεταξύ 1,1346 έως 1,1418.

Παράλληλα το δολάριο κινείται οριακά ανοδικά έναντι του ιαπωνικού νομίσματος στα 119,28 γεν από 119,25 την προηγούμενη μέρα. Νωρίτερα το δολάριο υποχωρούσε έως τα 118,88 αλλά η απογοήτευση των επενδυτών από την απουσία ουσιαστικής παρέμβασης της BOJ στην αγορά ώθησαν το αμερικανικό νόμισμα πάνω από τα 119 γεν.

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v