Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πάνω από το 1,14 δολ. το ευρώ με ώθηση από το Eurogroup

Ανοδικά γύρισε το ευρώ μετά τα καλά νέα από το Eurogroup. Πληροφορίες για καταρχήν συμφωνία. Ανακάμπτει το γεν έναντι του δολαρίου.

Ανακάμπτει το ευρώ σε σχέση με το δολάριο μετά τη γνωστοποίηση της καταρχήν συμφωνίας Ελλάδας – δανειστών(συμφωνία επί ενός κειμένου) για παράταση της δανειακής σύμβασης.

Ειδικότερα, το ευρώ ενισχύεται 0,2% έναντι του δολαρίου με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,1402 από 1,1368 την προηγούμενη μέρα. Σημειώνεται ότι το σημερινό εύρος διακύμανσης του δολαρίου είναι μεταξύ 1,1282 έως 1,1426.

Επιπλέον, το δολάριο υποχωρεί 0,2% σε σχέση με ιαπωνικό νόμισμα στα 118,76 γεν έναντι 118,95 χθες.

Νωρίτερα, το ευρώ υποχωρούσε σε χαμηλό επτά ημερών έναντι του δολαρίου καθώς εντείνονταν οι ανησυχίες για την εξέλιξη των κρίσιμων διαπραγματεύσεων στο Eurogroup.

Σημειώνεται ότι το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα κινήθηκε ακόμα και κάτω από το 1,13 δολ. όταν γερμανικό περιοδικό ανέφερε ότι η ΕΚΤ ετοιμάζει σχέδιο έκτακτης ανάγκης προκειμένου οι υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης να μην πληγούν από ενδεχόμενο Grexit.

Υπενθυμίζεται ότι το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης λήγει στις 28 Φεβρουαρίου και η ελληνική κυβέρνηση χρειάζεται να εξασφαλίσει χρηματοδότηση προκειμένου η χώρα να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της και μετά τα τέλη Μαρτίου, σύμφωνα με το Reuters.

 

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v