Σε άνοδο το δολάριο, υποχωρούν ευρώ και στερλίνα

Η έγκριση από την Γερουσία των ΗΠΑ του φορολογικού νομοσχεδίου οδήγησε το δολάριο σε ξεκίνημα με άνοδο. Οι επενδυτές επικεντρώνονται στις προσπάθειες της βρετανίδας πρωθυπουργού για συμφωνία σήμερα με Γιούνκερ και Μπαρνιέ.

Το δολάριο ανέβαινε 0,5% νωρίτερα, μετά την έγκριση από την Γερουσία των ΗΠΑ του φορολογικού νομοσχεδίου το Σαββατοκύριακο. Η έγκριση της Γερουσίας οδηγεί τους Δημοκρατικούς και τον Ντόναλντ Τραμπ πιο κοντά στον στόχο τους, στην μεγαλύτερη δηλαδή αλλαγή της φορολογικής νομοθεσίας στις ΗΠΑ, από τη δεκαετία του 1980. 

«Υπάρχει κάποια αισιοδοξία γενικά που προκαλείται από το πέρασμα της διαδικασίας από τη Γερουσία, αλλά μένει να δούμε κατά πόσο θα μεταφραστεί και σε υψηλότερα επιτόκια στις ΗΠΑ το επόμενο έτος», δήλωσε ο Christin Tuxen, υπεύθυνος στρατηγικής FX της Danske Bank. Το δολάριο ανέβηκε επίσης κατά 0,6% στα 112.935 γεν.

Το ευρώ υποχωρεί κατά 0,4% στα 1,1858 δολάρια, με την αισιοδοξία από το αμερικάνικο φορολογικό νομοσχέδιο να δίνει τη θέση της στο στοίχημα για την ευρωπαϊκή οικονομία. Τα στοιχεία των γερμανικών βιομηχανικών παραγγελιών για τον Οκτώβριο που θα ανακοινωθούν την Τετάρτη, θα είναι σημείο-κλειδί για τις αγορές. 

Η στερλίνα υποχωρεί έναντι του ισχυρότερου δολαρίου, αλλά κινείται οριακά υψηλότερα έναντι του ευρώ, την ώρα που οι επενδυτές επικεντρώνονται στις προσπάθειες της Τερέζα Μέι να σπάσει το αδιέξοδο στις συνομιλίες για το Brexit.  

Κατά τη διάρκεια του γεύματος με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλωντ Γιούνκερ και τον διαπραγματευτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης Μισέλ Μπαρνιέ, η Τερέζα Μέι θα προσπαθήσει να τους πείσει να ξεκινήσουν συζητήσεις για την εμπορική συμφωνία και τη μετάβαση των δύο ετών.

Οι αξιωματούχοι και οι διπλωμάτες της ΕΕ λένε ότι είναι όλο και πιο αισιόδοξοι, καθώς και οι επενδυτές, σύμφωνα με το Reuters, πιστεύουν ότι η πιθανότητα αναταραχής λόγω Brexit έχει μειωθεί.

Μια τέτοια αισιοδοξία οδήγησε στερλίνα σε υψηλά επίπεδα έξι μηνών την περασμένη εβδομάδα και στο υψηλότερο δύο μηνών έναντι του δολαρίου.

Σήμερα, η στερλίνα  υποχωρεί στα 1,3442 δολάρια. Σε σχέση με το ευρώ, είναι 0,1% ισχυρότερη, στις 88,27 πένες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v