Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο πληθωρισμός στέλνει την τουρκική λίρα σε νέο ιστορικό χαμηλό

Η τουρκική λίρα υποχωρεί 0,7% σε σχέση με το δολάριο, φτάνοντας στις 4,213 λίρες ανά δολάριο. Αιτία τα στοιχεία για τον πληθωρισμό που τον δείχνουν σε υψηλό πέντε μηνών, στο 10,85%, σε ετήσια βάση.

Σε νέο χαμηλό ρεκόρ υποχωρεί η τουρκική λίρα για πρώτη φορά από τα μέσα Απριλίου, μετά το νέο γύρο δεδομένων που έδειξε ότι ο πληθωρισμός έφτασε σε επίπεδο, στο οποίο δεν είχε φτάσει από τον Δεκέμβριο.

Η τουρκική λίρα υποχωρεί 0,7% σε σχέση με το δολάριο, φτάνοντας στις 4,213 λίρες ανά δολάριο. Η σημερινή κίνηση αφήνει τη λίρα χαμηλότερα 3,3% τις πρώτες τρεις μόλις μέρες του Μαΐου, ενώ έχει χάσει 10% από τις αρχές της χρονιάς. 

Ο πληθωρισμός στην Τουρκία ενισχύθηκε 1,87% τον Απρίλιο από τον προηγούμενο μήνα, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών του Reuters. Σε ετήσια βάση σκαρφάλωσε στο 10,85%, σε υψηλό πέντε μηνών, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που μεταδίδουν οι Financial Times.

Ο δείκτης δολαρίου τελεί υπό διαπραγμάτευση χαμηλότερα από το υψηλό τεσσάρων μηνών, στα 92,47, το ευρώ με κέρδη 0,4% φτάνει στο 1,204 δολάριο, η στερλίνα με κέρδη 0,3% αλλάζει χέρια στο 1,3621 δολάριο. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v