Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη για το δολάριο με το βλέμμα στα πρακτικά της Fed

Εν αναμονή της δημοσίευσης των πρακτικών της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας οι επενδυτές, την ώρα, που όπως φαίνεται, η αγορά χρειάζεται πιο ισχυρά οικονομικά δεδομένα για να «σπρώξει» το αμερικανικό νόμισμα πιο πάνω.

Κέρδη για το δολάριο με το βλέμμα στα πρακτικά της Fed

Υψηλότερα κινείται το δολάριο την Τετάρτη μετά το ράλι της Wall Street και την ανεβασμένη διάθεση για ρίσκο. Τα κέρδη περιορίζονται εν αναμονή της δημοσίευσης των πρακτικών της Fed, στις 21:00΄ ώρα Ελλάδος.

«Το δολάριο έχει συνδεθεί έντονα με τη διάθεση για κίνδυνο το περισσότερο διάστημα της χρονιάς, αλλά τις τελευταίες ημέρες έχουμε δει ότι αυτός ο συσχετισμός έχει ελαφρώς χαλαρώσει, υποδηλώνοντας ότι οι αγορές χρειάζονται πιο ισχυρά οικονομικά δεδομένα για να “σπρώξουν” το αμερικανικό νόμισμα πιο πάνω», τόνισε ο Manuel Oliveri, υπεύθυνος στρατηγικής FX, της Credit Agricole στο Λονδίνο.

Ο δείκτης δολαρίου, έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, με άνοδο μικρότερη του 0,1% φτάνει στα 95,16.

Υποχωρεί το ευρώ (-0,16%) με την ισοτιμία στο $1,1559.

Απώλειες για τη στερλίνα, ύστερα από την αναπάντεχη υποχώρηση του δείκτη τιμών καταναλωτή. Ο πληθωρισμός έφτασε σε χαμηλό τριών μηνών, στη Βρετανία τον Σεπτέμβριο. Η λίρα τελεί υπό διαπραγμάτευση στο $1,3188 με ημερήσια πτώση 0,36%.

Μικρή πτώση για την τουρκική λίρα (-0,11%). Διαμορφώνεται στις 5,6921 λίρες ανά δολάριο.
 



 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v