Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιταλία και Brexit ρίχνουν ευρώ και στερλίνα

Οι εντάσεις Ιταλίας-Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένονται να κορυφωθούν, ιδιαίτερα αν αποφασιστεί Διαδικασία Υπερβολικού Ελλείμματος κατά της Ιταλίας, σημειώνουν οι αναλυτές. Δεν βοηθάει τη στερλίνα η στασιμότητα των συνομιλιών με ΕΕ.

Ιταλία και Brexit ρίχνουν ευρώ και στερλίνα

Ισχυροποιείται το γεν έναντι του δολαρίου, ως ασφαλές καταφύγιο σε εποχές αβεβαιότητας, καθώς το ευρώ και η στερλίνα υποχωρούν λόγω αμφιβολιών για το πώς θα εξελιχθεί η κόντρα της Ρώμης με τις Βρυξέλλες για τον ιταλικό προϋπολογισμό, την ώρα που οι συνομιλίες για το Brexit έχουν μείνει στάσιμες.

Το δολάριο υποχωρεί 0,46% σε σχέση με το γεν, στα 112,31 γεν ανά δολάριο.

Το ευρώ σημειώνει οριακές θετικές κινήσεις, στο $1,1471, ενώ η στερλίνα με μεγαλύτερη άνοδο (+0,14%) αλλάζει χέρια στο $1,2984.

Ο δείκτης δολαρίου, έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, υποχωρεί λιγότερο από 0,1%, στα 95,54.

Οι εντάσεις Ιταλίας-Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένονται να κορυφωθούν, ιδιαίτερα αν αποφασιστεί Διαδικασία Υπερβολικού Ελλείμματος κατά της Ιταλίας, σημειώνει ο Philip Wee, υπεύθυνος στρατηγικής της DBS.

Το γεγονός θα απαιτήσει από την Ιταλία να παρέχει ένα σχέδιο διορθωτικής δράσης για να ελέγξει το μεγάλο δημόσιο χρέος της, που αυτή τη στιγμή είναι στο 130% του ΑΕΠ, έναντι του 60% που προβλέπει η Συνθήκη του Μάαστριχτ, προσθέτει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v