Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η άνοδος των ιταλικών ομολόγων ενισχύει το ευρώ

Η μικρότερη από την αναμενόμενη υποβάθμιση του αξιόχρεου της Ιταλίας από τη Moody's δίνει ώθηση στο ευρωπαϊκό νόμισμα. Ανοδικά η στερλίνα με το βλέμμα στην ομιλία της Βρετανίδας Πρωθυπουργού και τα σχόλια της για τη συμφωνία του Brexit.

Σε θετικό έδαφος το ευρώ τη Δευτέρα, μετά την πτώση του ιταλικού κόστους δανεισμού, την ώρα που επιστρέφει κάποια ψυχραιμία στην αγορά.

Η Moody’s υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ιταλίας, αλλά την άφησε σε επενδυτική κατηγορία, ένα επίπεδο υψηλότερα από τα «σκουπίδια». O οίκος αξιολόγησης άλλαξε το outlook σε σταθερό, από αρνητικό.

Κάποιοι επενδυτές φοβόντουσαν ότι η Μoody’s θα υποβάθμιζε την Ιταλία κατά περισσότερο από μία βαθμίδα ή ότι θα αξιολογούσε το outlook ως αρνητικό, μία ένδειξη ότι η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης θα ήταν σε πορεία για την κατηγορία «σκουπίδια».

To επιτόκιο του 10ετούς ιταλικού ομολόγου σημειώνει καθοδική κίνηση, κατά 24 μονάδες βάσης σε σχέση με το κλείσιμο της Παρασκευής, στο 3,33%.

Το κλίμα ενισχύεται και από τις δηλώσεις Ντι Μάιο, ο οποίος σημείωσε ότι η ιταλική κυβέρνηση είναι έτοιμη να καθίσει στο τραπέζι και να συζητήσει με τις ευρωπαϊκές αρχές, ενώ δεν έχει καμία πρόθεση να αποσύρει την Ιταλία από την ευρωζώνη.

Θετικά πρόσημα για το ευρώ. Με ημερήσια κέρδη κατά 0,15% αλλάζει χέρια στο $1,1530.

Το δολάριο σε σχέση με το γεν ενισχύεται 0,17%, στα 112,72 γεν ανά δολάριο.

Ανοδικά η στερλίνα (+0,11%) στο $1,3081. Η Βρετανίδα Πρωθυπουργός αναμένεται να πει σήμερα στη Βουλή των Κοινοτήτων ότι το 95% της συμφωνίας εξόδου από την ΕΕ έχει ολοκληρωθεί.

Χαμηλότερα κατά 0,12% ο δείκτης δολαρίου, στα 95,56.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v