Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό δύο μηνών το ευρώ με το βλέμμα στον ΡΜΙ

Η ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα στη Γερμανία έφτασε στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων τριών ετών, ενώ η μεταποίηση στη Γαλλία χτύπησε χαμηλό 25 μηνών. Η πτώση του ευρώ ενισχύει τον δείκτη δολαρίου. Υποχωρεί η στερλίνα.

Απώλειες για το ευρώ την Τετάρτη. Με πτώση κατά 0,65% αλλάζει χέρια στο $1,1397, φτάνοντας στο πιο αδύναμο σημείο από τις 20 Αυγούστου. Αιτία οι ενδείξεις επιβράδυνσης της οικονομικής ανάπτυξης στην ευρωζώνη.

Τα στοιχεία της IHS Markit έδειξαν ότι η ανάπτυξη των επιχειρήσεων στις χώρες του ευρώ κατέβασαν ταχύτητα περισσότερο από το αναμενόμενο αυτόν τον μήνα.

Η ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα στη Γερμανία έφτασε στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων τριών ετών, ενώ η μεταποίηση στη Γαλλία χτύπησε χαμηλό 25 μηνών.

«Κυρίως ήταν ο γερμανικός ΡΜΙ που απογοήτευσε… Το κλίμα για το ευρώ γίνεται όλο και πιο δύσκολο» σημείωσε ο Thu Lan Nguyen, υπεύθυνος στρατηγικής της Commerzbank, υπογραμμίζοντας παράλληλα τη διαμάχη με την Ιταλία όσον αφορά τα δημοσιονομικά σχέδια και τις ανησυχίες για το outlook της ανάπτυξης στην ευρωζώνη.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα συνεδριάζει την Πέμπτη, με τους επενδυτές να αναζητούν οποιαδήποτε σχόλια για την κόντρα Βρυξελλών και Ρώμης όσον αφορά τον προϋπολογισμό.

Η αδυναμία του ευρώ ενισχύει το δολάριο, με τον δείκτη του αμερικανικού νομίσματος να ενισχύεται κατά 0,4% στα 96,36.

Κέρδη μικρότερα του 0,1% για το δολάριο έναντι του γεν, στα 112,50 γεν ανά δολάριο. Απώλειες 0,56% για τη στερλίνα, που διαμορφώνεται στο $1,2909.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v