Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε νομίσματα «ασφαλή καταφύγια» στρέφονται οι επενδυτές

Το γεν ενδυναμώνεται τρεις συνεχόμενες εβδομάδες, με όφελος από την αποφυγή κινδύνου των επενδυτών. Στο επίκεντρο η πτώση της κινεζικής μεταποίησης τον Δεκέμβριο, που επαναφέρει τους φόβους για την παγκόσμια οικονομία. Αρνητικά η στερλίνα.

Σε νομίσματα «ασφαλή καταφύγια» στρέφονται οι επενδυτές

Τα νομίσματα ασφαλούς καταφυγίου, όπως το γεν, ενισχύονται την Τετάρτη έναντι του δολαρίου, καθώς οι επενδυτές είναι πιο προσεκτικοί την πρώτη μέρα trading της νέας χρονιάς.

Το κλίμα επιβαρύνεται από τις ανησυχίες για την παγκόσμια ανάπτυξη, το μερικό κλείσιμο των ομοσπονδιακών υπηρεσιών στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον πιο αργό ρυθμό αυξήσεων επιτοκίων από την Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα.

Το γεν κερδίζει 0,56% και διαμορφώνεται στα 109,11 γεν ανά δολάριο, το ευρώ υποχωρεί 0,3% στο $1,1435, ενώ ο δείκτης δολαρίου -έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων- κινείται ανοδικά κατά 0,25%, στα 96,27.

Το ιαπωνικό νόμισμα ενδυναμώνεται τρεις συνεχόμενες εβδομάδες, με όφελος από την αποφυγή κινδύνου των επενδυτών.

«Είναι δύσκολο να είναι κανείς ιδιαίτερα θετικός, με δεδομένες όλες αυτές τις αβεβαιότητες. Ας ελπίσουμε ότι θα υπάρξει πρόοδος στις εμπορικές συνομιλίες. Ωστόσο, η αγορά είναι επιφυλακτική και αυτό ωφελεί τα ασφαλή καταφύγια, όπως είναι το γεν», σημειώνει ο Sim Moh Siong, υπεύθυνος στρατηγικής της Τράπεζας της Σιγκαπούρης.

Οι φόβοι για μία δυνητική παγκόσμια επιβράδυνση επανήλθαν την Τετάρτη, καθώς έρευνα έδειξε ότι η μεταποιητική δραστηριότητα συρρικνώθηκε για πρώτη φορά τους τελευταίους 19 μήνες, τον Δεκέμβριο.

Πτώση για τη στερλίνα. Με απώλειες 0,56% φτάνει στο 1,2673 δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v