Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε αρνητικό έδαφος παραμένει το ευρώ μετά τη συνεδρίαση της ΕΚΤ

Tα ρίσκα που αντιμετωπίζει η ανάπτυξη της οικονομίας της ευρωζώνης έχουν αυξηθεί, λόγω της αβεβαιότητας που σχετίζεται με γεωπολιτικούς παράγοντες και τον εμπορικό προστατευτισμό, υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΕΚΤ.

Σε αρνητικό έδαφος παραμένει το ευρώ μετά τη συνεδρίαση της ΕΚΤ

Αρνητικά συνεχίζει να κινείται το ευρώ και κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Ο Μάριο Ντράγκι τόνισε ότι πως τα εισερχόμενα οικονομικά στοιχεία είναι πιο αδύναμα από ότι αναμενόταν, ενώ τα οικονομικά στοιχεία αντανακλούν πιο αδύναμη εξωτερική ζήτηση.

Την ίδια στιγμή η αβεβαιότητα γύρω από διάφορους γεωπολιτικούς παράγοντας και τον εμπορικό προστατευτισμό συνεχίζει να επιδράει αρνητικά στο επενδυτικό κλίμα, πρόσθεσε. 

Tα ρίσκα που αντιμετωπίζει η ανάπτυξη της οικονομίας της ευρωζώνης έχουν αυξηθεί, λόγω της αβεβαιότητας που σχετίζεται με γεωπολιτικούς παράγοντες και τον εμπορικό προστατευτισμό, τις αδυναμίες στις αναδυόμενες αγορές και τη μεταβλητότητα στις αγορές, επισήμανε ο κ. Ντράγκι, αναφέροντας, ωστόσο, πως η πιθανότατα ύφεσης παραμένει χαμηλή. 

Το ευρώ κινείται αρνητικά κατά 0,3%, με την ισοτιμία στο $1,1319, το δολάριο έναντι του γεν κυμαίνεται ελαφρώς υψηλότερα, στα 109,68 γεν ανά δολάριο, ενώ ο δείκτης δολαρίου – έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων – κερδίζει 0,4%. Αρνητικά κινείται η βρετανική λίρα (-0,3%), στο 1,3026 δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v