Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλές «πτήσεις» για το ευρώ

Το ευρώ με μικρές διακυμάνσεις διαμορφώνεται στο $1,1319, ενώ η στερλίνα με οριακές απώλειες αλλάζει χέρια στο 1,2918 δολάριο. Το ενδιαφέρον στρέφεται ξανά στις οικονομικές προκλήσεις της ευρωζώνης. Τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων οκτώ μηνών σημειώνει η κορώνα Σουηδίας.

Χαμηλές «πτήσεις» για το ευρώ

Ανοδικά κινείται το δολάριο την Τρίτη έναντι του γεν, μετά τα σχόλια του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας για αυξημένη πιθανότητα περαιτέρω χαλάρωσης της πολιτικής.

Την ίδια ώρα, το ευρώ απομακρύνεται από τα υψηλά του, καθώς το ενδιαφέρον στρέφεται ξανά στις οικονομικές προκλήσεις της ευρωζώνης.

Το δολάριο έναντι του ιαπωνικού νομίσματος ενισχύεται 0,17%, στα 110,80 γεν ανά δολάριο. Το ευρώ με μικρές διακυμάνσεις διαμορφώνεται στο $1,1319, ενώ η στερλίνα με οριακές απώλειες αλλάζει χέρια στο 1,2918 δολάριο.

Ο δείκτης δολαρίου – έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων – ελαφρώς υψηλότερα, στα 96,82.

«Η πρόσφατη ανάκαμψη του ευρώ δεν βασίστηκε σε κάποιο συγκεκριμένο θετικό κίνητρο και η αγορά πιθανότατα θα επιστρέψει στην τιμολόγηση των δυνητικών αρνητικών. Το ευρώ θα παραμείνει σε ασταθή πορεία», σημειώνει ο Masafumi Yamamoto, επικεφαλής υπεύθυνος στρατηγικής συναλλάγματος της Mizuho Securities.

Τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων οκτώ μηνών σημειώνει η κορώνα Σουηδίας, μετά τα πιο αδύναμα στοιχεία πληθωρισμού. Το νόμισμα υποχωρεί 1,06%, στις 9,3628 κορώνες ανά δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v