Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά η στερλίνα με το βλέμμα στη Συμφωνία του Brexit

Οι επενδυτές βλέπουν ότι αυξάνονται οι πιθανότητες για έγκριση της συμφωνίας της Τερέζα Μέι από το βρετανικό κοινοβούλιο, την επόμενη εβδομάδα. Η βρετανική λίρα ενισχύεται 0,25%, στο $1,3235. Εναντι του ευρώ κερδίζει 0,45%, στις £0,8569.

Ανοδικά η στερλίνα με το βλέμμα στη Συμφωνία του Brexit

Κέρδη καταγράφει η στερλίνα τη Δευτέρα, με στήριξη από τις ενδείξεις ότι οι Βρετανοί βουλευτές γίνονται όλο και πιο πρόθυμοι για συμβιβασμό με τη Βρετανίδα Πρωθυπουργό.

Οι επενδυτές βλέπουν ότι αυξάνονται οι πιθανότητες για έγκριση της συμφωνίας της Τερέζα Μέι από το βρετανικό κοινοβούλιο, όσον αφορά το Brexit, την επόμενη εβδομάδα.

Δημοσιεύματα του Τύπου κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου επίσης υποδήλωναν ότι ηρεμούν οι απαιτήσεις του Λονδίνου. Σύμφωνα με τους Sunday Times, ομάδα Βρετανών βουλευτών υποστηρικτών του Brexit, που προηγουμένως απέρριπταν τη συμφωνία της Μέι, έχουν βάλει στο τραπέζι τις αλλαγές που επιθυμούν να δουν στη Συμφωνία με αντάλλαγμα την υποστήριξή τους.

Η στερλίνα ενισχύεται 0,25% και αλλάζει χέρια στο 1,3235 δολάριο. Εναντι του ευρώ κερδίζει 0,45%, στις £0,8569.

Το ευρώ υποχωρεί 0,22%, στο $1,1340, ενώ το δολάριο έναντι του γεν σημειώνει σταθεροποιητικές κινήσεις, στα 111,85 γεν ανά δολάριο.

Ο δείκτης δολαρίου – έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων – κινείται ανοδικά κατά 0,2%, στα 96,56.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v