Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό τετραμήνου η στερλίνα

Συντηρητικοί και Εργατικοί βουλευτές άσκησαν κριτική κατά του Νομοσχεδίου για τη Συμφωνία Αποχώρησης της Μέι, νομοθεσία που εφαρμόζει τους όρους της αποχώρησης της Βρετανίας. Κάποιοι μάλιστα προχωρούν σε προσπάθεια ανατροπής της.

Σε χαμηλό τετραμήνου η στερλίνα

Στο πιο χαμηλό σημείο από τον Ιανουάριο κυμαίνεται η βρετανική λίρα την Τετάρτη, καθώς το τελευταίο σχέδιο της Βρετανίδας Πρωθυπουργού για το Brexit απέτυχε να κερδίσει στήριξη και από την αντιπολίτευση και από πολλούς βουλευτές του δικού της κόμματος.

Ο τελευταίος ελιγμός της Βρετανίδας Πρωθυπουργού για τη συμφωνία του Brexit καταρρέει την Τετάρτη, λίγες μόλις ώρες αφότου η πρότασή της για ψηφοφορία όσον αφορά ένα δεύτερο δημοψήφισμα και τις πιο στενές εμπορικές ρυθμίσεις δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε την αντιπολίτευση ούτε το δικό της κόμμα.

Όπως μεταδίδει το Reuters, Συντηρητικοί και Εργατικοί βουλευτές άσκησαν κριτική κατά του Νομοσχεδίου για τη Συμφωνία Αποχώρησης της Μέι (Withdrawal Agreement Bill –WAB), νομοθεσία που εφαρμόζει τους όρους της αποχώρησης της Βρετανίας. Κάποιοι μάλιστα προχωρούν σε προσπάθεια ανατροπής της.

Η στερλίνα χάνει 0,2% και αλλάζει χέρια στο 1,2681 δολάριο, στο πιο χαμηλό σημείο των τελευταίων τεσσάρων μηνών.

Το ευρώ αμετάβλητο, στο $1,1163, το δολάριο υποχωρεί έναντι του γεν 0,07%, στα 110,41 γεν ανά δολάριο, ενώ ο δείκτης δολαρίου –έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων- κινείται σταθεροποιητικά, στα 98,03. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v