Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε ασφαλή νομίσματα στρέφονται οι επενδυτές

Το κλίμα αποφυγής κινδύνου διεθνώς οδηγεί σε βουτιά τις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων. Το επιτόκια των Treasuries υποχωρούν στο πιο χαμηλό σημείο από τον Σεπτέμβριο του 2017.

Σε υψηλά σημεία διατηρείται το γεν έναντι του δολαρίου στο trading της Τετάρτης, καθώς οι ανησυχίες για την περαιτέρω κλιμάκωση της εμπορικής διαμάχης ανάμεσα σε Ηνωμένες Πολιτείες και Κίνα στέλνουν τους επενδυτές σε ασφαλή καταφύγια.

Το κλίμα αποφυγής κινδύνου διεθνώς οδηγεί σε βουτιά τις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων. Το αμερικανικά επιτόκια υποχωρούν στο πιο χαμηλό σημείο από τον Σεπτέμβριο του 2017.

Η εφημερίδα του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος προειδοποίησε σήμερα τις ΗΠΑ ότι η χώρα είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει τις σπάνιες γαίες για να αντεπιτεθεί στον εμπορικό πόλεμό τους, λέγοντας σ' ένα εξαιρετικά δριμύ σχόλιο, «μην πείτε πως δεν σας προειδοποιήσαμε».

Παράλληλα, το επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα μετέδωσε σήμερα πως «αν και η εσωτερική ζήτηση αποτελεί προτεραιότητα, η Κίνα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να ανταποκριθεί στην παγκόσμια ζήτηση για σπάνιες γαίες, εφόσον αυτές χρησιμοποιούνται για θεμιτούς σκοπούς. Ωστόσο, αν κάποιος θέλει να χρησιμοποιήσει τις εισαγόμενες σπάνιες γαίες εναντίον της Κίνας, ο κινεζικός λαός θα αντιταχθεί».

Το ευρώ υποχωρεί 0,07% και αλλάζει χέρια στο $1,1154, το δολάριο με ήπιες κινήσεις διαμορφώνεται στα 109,39 γεν, η στερλίνα υποχωρεί ελαφρώς (-0,06%), στο $1,2645 ενώ ο δείκτης δολαρίου, έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, σημειώνει μικρή ανοδική κίνηση (+0,04%), στα 97,99.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v