Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί στερλίνα με το βλέμμα στην παραίτηση της Μέι

Η βρετανική λίρα υποχωρούσε και τις προηγούμενες ημέρες, ενώ σήμερα κινείται καθοδικά κατά 0,4%, με την ισοτιμία στο 1,2613 δολάριο.

Υποχωρεί στερλίνα με το βλέμμα στην παραίτηση της Μέι

Υποχωρεί η στερλίνα στο trading της Πέμπτης, καθώς αυξάνονται οι πιέσεις στην Τερέζα Μέι για το πότε θα παραιτηθεί.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι αναμένεται να ανακοινώσει αύριο Παρασκευή την αποχώρησή της από την πρωθυπουργία, σύμφωνα με τους Times, οι οποίοι ωστόσο δεν επικαλούνται συγκεκριμένη πηγή, όπως μεταδίδει το Reuters.

Η κ. Μέι θα παραμείνει πρωθυπουργός μέχρι να εκλεγεί ο διάδοχός της σε μια διαδικασία δυο φάσεων, στο πλαίσιο των οποίων δυο τελικοί υποψήφιοι θα δώσουν μάχη στην ψηφοφορία που θα κάνουν 125.000 μέλη του Συντηρητικού Κόμματος, σύμφωνα με τους Times.

Σύμφωνα με το BBC αναμένεται να παραιτηθούν περισσότεροι βρετανοί βουλευτές, ακολουθώντας το παράδειγμα της Άντρεα Λίντσομ, της υπουργού που ήταν αρμόδια για τις σχέσεις της βρετανικής κυβέρνησης με το κοινοβούλιο. 

Η βρετανική λίρα έχει σημειώσει απώλειες και τις προηγούμενες ημέρες, ενώ σήμερα κινείται καθοδικά κατά 0,4%, με την ισοτιμία στο 1,2613 δολάριο.

Το ευρώ υποχωρεί επίσης (-0,1%), στο $1,114, το δολάριο ενισχύεται ελαφρώς έναντι του γεν (+0,06%), στα 110,29 γεν ανά δολάριο, ενώ ο δείκτης δολαρίου –έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων- κινείται ανοδικά κατά 0,1%, στα 98,19.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v