Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιταλία και εμπόριο ρίχνουν το ευρώ

Νευρικότητα στην αγορά συναλλάγματος από τις πληροφορίες για επιβολή προστίμου στη Ρώμη από την Κομισιόν, στις 5 Ιουνίου. Αβεβαιότητα και από τις δηλώσεις του Τραμπ, ότι δεν είναι έτοιμος για συμφωνία με την Κίνα.

Ιταλία και εμπόριο ρίχνουν το ευρώ

Υποχωρεί το ευρώ την Τρίτη καθώς οι επενδυτές γίνονται πιο νευρικοί όσον αφορά τις εμπορικές εντάσεις, ενώ φοβούνται ότι οι πολιτικοί κίνδυνοι στην Ευρώπη παραμένουν υψηλοί, παρά το γεγονός ότι τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα κέρδισαν την πλειοψηφία στις ευρωεκλογές.

Τα σχόλια επίσης δύο αξιωματούχων στο Reuters, σύμφωνα με τα οποία η Κομισιόν αναμένεται να επιβάλει πρόστιμο έως και €3,5 δισ. στην Ιταλία, στις 5 Ιουνίου, για το υψηλό χρέος της χώρας ενισχύουν την αβεβαιότητα.

Την ίδια ώρα, οι εξελίξεις στο παγκόσμιο εμπόριο παραμένουν στο επίκεντρο. Ο Αμερικανός Πρόεδρος ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στην Ιαπωνία, τονίζοντας ότι ελπίζει να έχει σύντομα νέα που θα μπορεί ανακοινώσει, όσον αφορά την εμπορική σχέση της Ουάσιγκτον με το Τόκιο.

Το ίδιο ωστόσο δεν ισχύει και για την Κίνα, καθώς όπως είπε, η κυβέρνησή του δεν είναι έτοιμη για εμπορική συμφωνία με το Πεκίνο.

Το ενιαίο νόμισμα κινείται αρνητικά κατά περίπου 0,1% και αλλάζει χέρια στο $1,1186, το δολάριο υποχωρεί 0,2% έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, στα 109,30 γεν ανά δολάριο, ενώ η στερλίνα διολισθαίνει 0,2%, στο $1,2656. Ο δείκτης δολαρίου –έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων- ενισχύεται 0,1%,σ τα 97,75.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v