Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κοντά σε χαμηλό τεσσάρων μηνών η στερλίνα

Ενας νέος ηγέτης, που αναμένεται να αναλάβει έως τα τέλη Ιουλίου, είναι πιθανόν να θέλει ένα πιο αποφασιστικό «διαζύγιο» από το μπλοκ, ενισχύοντας τις πιθανότητες αντιπαράθεσης με την ΕΕ και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Κοντά σε χαμηλό τεσσάρων μηνών η στερλίνα

Κοντά σε χαμηλό τετραμήνου έναντι του δολαρίου και του ευρώ κινείτο σήμερα η λίρα καθώς οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής, ενώ εξελίσσεται η διαδικασία διαδοχής της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.

Η επικείμενη αποχώρηση της Μέι επιδεινώνει την κρίση του Brexit καθώς ένας νέος ηγέτης, που αναμένεται να αναλάβει τα καθήκοντά του έως τα τέλη Ιουλίου, είναι πιθανόν να θέλει ένα πιο αποφασιστικό «διαζύγιο» από το μπλοκ, ενισχύοντας τις πιθανότητες αντιπαράθεσης με την ΕΕ και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Η λίρα είναι σε γενικές γραμμές σταθερή έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στο 1,2629 δολάριο, όχι μακριά από το χαμηλό τετραμήνου του 1,2605 δολαρίου στο οποίο υποχώρησε την περασμένη εβδομάδα. Έναντι του ευρώ, η λίρα κυμαίνεται στις 88,15 πένες.

Σε μηνιαία βάση, η στερλίνα οδεύει προς τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση της από τον Ιούνιο του 2018, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv.

Το ευρώ οριακά ενισχυμένο αλλάζει χέρια στο $1,1137, το δολάριο ενισχύεται 0,1% έναντι του γεν, στα 109,74 γεν ανά δολάριο, ενώ ο δείκτης δολαρίου – έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων – αμετάβλητος, στα 98,15.

Βρετανός ΥΠΟΙΚ: Οι εκλογές δεν θα λύσουν το αδιέξοδο του Brexit

Οι εθνικές εκλογές ίσως να μη λύσουν το αδιέξοδο του Brexit, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ, την Πέμπτη, προσθέτοντας ότι θέλει το κοινοβούλιο να μπορεί να λύσει το ζήτημα, υπό τον διάδοχο της Βρετανίδας Πρωθυπουργού, Τερέζα Μέι.

Όπως μεταδίδει το Reuters, σημείωσε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του BBC: «Δεν είμαι σίγουρος ότι οι γενικές εκλογές μπορούν να επιλύσουν το ζήτημα, για τον απλό λόγο ότι και τα βασικά πολιτικά κόμματα είναι διαιρεμένα όσον αφορά το θέμα».

«Πρόκειται για μία διαίρεση που δεν συμβαίνει ανάμεσα στα κόμματα, αλλά μέσα στα κόμματα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v