Σε υψηλό δύο ετών το ελβετικό φράγκο με το βλέμμα στο εμπόριο

Οι εμπορικές εντάσεις οδηγούν σε νομίσματα ασφαλών καταφυγίων. Εναντι του ευρώ, ενισχύεται 0,2%, φτάνοντας στο υψηλό των 1,1168 ανά ευρώ, μετά την άνοδο κατά 2% του Μαΐου, όταν σημείωσε τη μεγαλύτερη μηνιαία αύξηση των τελευταίων οκτώ μηνών.

Στο πιο υψηλό σημείο των τελευταίων δυο ετών φτάνει το ελβετικό φράγκο έναντι του ευρώ τη Δευτέρα, καθώς ο Αμερικανός Πρόεδρος σκληραίνει την εμπορική στάση του έναντι και άλλων χωρών, εκτός από την Κίνα, οδηγώντας του επενδυτές σε νομίσματα ασφαλών καταφυγίων.

Οι εμπορικές εντάσεις έχουν μονοπωλήσει το ενδιαφέρον τις τελευταίες εβδομάδες αφότου ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την αύξηση των δασμών σε κινεζικές εισαγωγές και απείλησε να αυξήσει τους φόρους σε όλες τις εισαγωγές από το Μεξικό.

Εναντι του ευρώ, το φράγκο ενισχύεται 0,2%, φτάνοντας στο υψηλό των 1,1168 ανά ευρώ, μετά την άνοδο κατά 2% του Μαΐου, όταν σημείωσε τη μεγαλύτερη μηνιαία αύξηση των τελευταίων οκτώ μηνών.

To ενιαίο νόμισμα τελεί υπό διαπραγμάτευση ελαφρώς υψηλότερα έναντι του δολαρίου (+0,04%), στο $1,1174, το δολάριο με ήπια επίσης άνοδο έναντι του γεν (+0,05%), στα 108,34 γεν ανά δολάριο, η στερλίνα ενισχύεται 0,1%, στο 1,2647 δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v