Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κοντά σε χαμηλό επτά εβδομάδων το δολάριο μετά τα σχόλια Πάουελ

Το ευρώ ενισχύεται 0,2%, στο $1,1283, η στερλίνα κινείται ανοδικά κατά 0,1% στο $1,2717, ο δείκτης δολαρίου –έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων- υποχωρεί 0,1%, στα 96,99.

Κοντά σε χαμηλό επτά εβδομάδων το δολάριο μετά τα σχόλια Πάουελ

Αποδυναμώνεται περαιτέρω το δολάριο την Τετάρτη, φτάνοντας κοντά σε χαμηλό επτά εβδομάδων, καθώς αυξάνονται οι προσδοκίες για μείωση επιτοκίων από την Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα.

Ο επικεφαλής της Fed, Τζέρομ Πάουελ άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα –μείωση των επιτοκίων- προκειμένου να στηριχθεί η αμερικανική οικονομία.

Ειδικότερα, ο Πάουελ αναγνώρισε ότι οι εμπορικές διαμάχες των τελευταίων ημερών έχουν επηρεάσει το οικονομικό outlook και διαβεβαίωσε τις αγορές ότι θα δράσει με τον δέοντα τρόπο για να διατηρήσει την επέκταση της αμερικανικής οικονομίας.

«Δεν γνωρίζουμε πως ή πότε θα επιλυθούν τα θέματα αυτά. Παρακολουθούμε στενά τις επιπτώσεις των εξελίξεων αυτών για το outlook της αμερικανικής οικονομίας και όπως πάντοτε, θα δράσουμε με τον δέοντα τρόπο για να συντηρήσουμε την επέκταση, με μια ισχυρή αγορά εργασίας και πληθωρισμό κοντά στον συμμετρικό στόχο του 2%» ανέφερε σε ομιλία του ο επικεφαλής της Fed.

Το ευρώ ενισχύεται 0,2%, στο $1,1283, η στερλίνα κινείται ανοδικά κατά 0,1%, στο $1,2717, ο δείκτης δολαρίου –έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων- υποχωρεί 0,1%, στα 96,99. Το δολάριο ενισχύεται έναντι του γεν (+0,1%), στα 108,26 γεν ανά δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v