Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιούνται γουάν και στερλίνα

Το κινεζικό νόμισμα κατέγραφε πτώση έως και 2,7% τις τελευταίες τρεις ημέρες, διασπώντας το ψυχολογικό φράγμα των 7 γουάν ανά δολάριο, προκαλώντας ανησυχία στους επενδυτές πως το γουάν θα αποτελέσει ένα νέο μέτωπο για τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας.

Απομακρύνεται από τα ιστορικά χαμηλά του το γουάν, μετά τις κινήσεις του Πεκίνου για αποτροπή της περαιτέρω αποδυνάμωσης του κινεζικού νομίσματος, με την κεντρική τράπεζα της χώρας να ορίζει το ημερήσιο σημείο αναφοράς για το onshore κινεζικό γουάν στο 6,9683.

Το νόμισμα κατέγραφε πτώση έως και 2,7% τις τελευταίες τρεις ημέρες, διασπώντας το ψυχολογικό φράγμα των 7 γουάν ανά δολάριο, προκαλώντας ανησυχία στους επενδυτές πως το γουάν θα αποτελέσει ένα νέο μέτωπο για τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας.

Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Οικονομίας των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως οι ΗΠΑ χαρακτηρίζουν επισήμως την Κίνα ως χώρα που χειραγωγεί το νόμισμά της.

Εν τω μεταξύ, μικρή ανάκαμψη σημειώνει η στερλίνα, μετά το χθεσινό χαμηλό 31 μηνών στο οποίο είχε διολισθήσει έναντι του δολαρίου και 23 μηνών έναντι του ευρώ.

Το βρετανικό νόμισμα ενισχύεται κατά 0,45% στα 1,2196 δολάρια, ενώ το ευρώ υποχωρεί οριακά έναντι του δολαρίου στα 1,1197 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v