Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κοντά σε υψηλό μήνα το δολάριο

Ο δείκτης δολαρίου, ο οποίος παρακολουθεί το δολάριο έναντι ενός καλαθιού άλλων έξι νομισμάτων, διαπραγματεύτεται 0,3% υψηλότερα στις 103,23,

Κοντά σε υψηλό μήνα το δολάριο

Ανοδικά κινείται το δολάριο σήμερα Δευτέρα, ενισχυμένο από τις αυξημένες εντάσεις μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ, ενώ τα ισχυρά στοιχεία της Παρασκευής ώθησαν τους επενδυτές να επανεκτιμήσουν την έκταση της πιθανής σύσφιξης των επιτοκίων της Federal Reserve.

Ο δείκτης δολαρίου, ο οποίος παρακολουθεί το δολάριο έναντι ενός καλαθιού άλλων έξι νομισμάτων, διαπραγματεύτεται 0,3% υψηλότερα στις 103,23, σκαρφαλώνοντας κοντά στο υψηλό ενός μήνα.

Ο δείκτης διατηρεί τον θετικό τόνο που παρατηρήθηκε μετά την ισχυρή έκθεση για την απασχόληση της Παρασκευής, η οποία κατέγραψε άνοδο στις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο.

Αυτό υποδηλώνει ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ έχει αρκετό περιθώριο στην αγορά εργασίας για να συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια, κάτι που ωφελεί άμεσα το δολάριο και δυνητικά επηρεάζει την παγκόσμια ανάπτυξη, προς όφελος του ασφαλούς καταφυγίου του αμερικανικού νομίσματος.

Ο δείκτης είχε υποχωρήσει νωρίτερα την περασμένη εβδομάδα στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο, λόγω των προσδοκιών ότι η Fed θα μπορούσε σύντομα να συγκρατήσει το ρυθμό σύσφιξης.

Το ευρώ χάνει 0,2% με την ισοτιμία στο 1,077 δολάριο. Ιδια πτώση σημειώνει και έναντι της στερλίνας, στις £0,893.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v