Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά το δολάριο, πέφτει η διάθεση για ρίσκο

Τα μεγαλύτερα κέρδη του δολαρίου τις τελευταίες 24 ώρες σημειώθηκαν έναντι της στερλίνας, αφού η Τράπεζα της Αγγλίας άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωσης της αύξησης των επιτοκίων.

Ανοδικά το δολάριο, πέφτει η διάθεση για ρίσκο

Ανοδικά κινείται το σήμερα Παρασκευή, αφού τα αδύναμα κέρδη από τρεις από τις μεγαλύτερες εταιρείες της Silicon Valley μείωσαν την όρεξη για ανάληψη κινδύνου γενικότερα.

Η Amazon, η Apple και η ιδιοκτήτρια της Google, Alphabet, είδαν όλες τις μετοχές τους να πέφτουν μετά τα αποτελέσματά τους για το τελευταίο τρίμηνο του 2022, τερματίζοντας μια κίνηση κινδύνου που είχε ξεκινήσει με την πιο ήπια γλώσσα της Federal Reserve για τις προοπτικές πληθωρισμού την Τετάρτη.

Τα μεγαλύτερα κέρδη του δολαρίου τις τελευταίες 24 ώρες σημειώθηκαν έναντι της στερλίνας, αφού η Τράπεζα της Αγγλίας άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωσης της αύξησης των επιτοκίων μετά από άνοδο 50 μονάδων βάσης την Πέμπτη. Αυτό το μήνυμα ήταν πιο ήπιο από ό,τι περίμενε η αγορά και η στερλίνα υποχωρεί τώρα σχεδόν 2% αυτή την εβδομάδα έναντι τόσο του δολαρίου όσο και του ευρώ.

Το ευρώ υποστηρίζεται καλύτερα αφού η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ σηματοδότησε ακόμη μια αύξηση 50 μονάδων βάσης τον επόμενο μήνα. Ακόμα κι έτσι, οι αγορές φάνηκε να δέχονται αυτή την καθοδήγηση με μεγάλη πρέζα αλατιού, ποντάροντας έντονα ότι η ΕΚΤ θα αναγκαστεί τελικά να μειώσει τα επιτόκια καθώς η οικονομία σταματά.

Η εικόνα στην αγορά συναλλάγματος, σύμφωνα με το Bloomberg:

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v