Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατηφορίζει το δολάριο, κέρδη για το κινεζικό γουάν

Ο δείκτης δολαρίου έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων υποχωρεί 0,6% στα 104,38, το ευρώ κερδίζει 0,7%, με την ισοτιμία στο 1,065 δολάριο, ενώ η στερλίνα διατηρείται στο $1,203.

Κατηφορίζει το δολάριο, κέρδη για το κινεζικό γουάν

Ηπιες διαπραγματεύσεις για το δολάριο ενώ το κινεζικό γουάν καταγράφει κέρδη, μετά την ανάπτυξη της μεταποιητικής δραστηριότητας της Κίνας με τον ταχύτερο ρυθμό από τον Απρίλιο του 2012.

Το ευρώ κινείται ανοδικά καθώς τα πρώτα στοιχεία για τον πληθωρισμό στη Γερμανία ενισχύουν τις ανησυχίες για τον πληθωρισμό.

Το δολάριο Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας είναι επίσης μεταξύ των νομισμάτων που οφελούνται από τα ισχυρά κινεζικά οικονομικά δεδομένα, με τον δείκτη υπεύθυνων προμηθειών του τομέα της μεταποίησης (PMI) να εκτοξεύεται στο 52,6 τον περασμένο μήνα από 50,1 τον Ιανουάριο.

«Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν τις προσδοκίες ότι οι προοπτικές ανάπτυξης έχουν βελτιωθεί αρκετά σημαντικά στην Κίνα, επομένως είναι θετικό για το κλίμα κινδύνου», δήλωσε ο Niels Christensen, επικεφαλής αναλυτής της Nordea. «Αυτό έχει βάλει το δολάριο σε άμυνα».

Ο δείκτης δολαρίου έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων υποχωρεί 0,6% στα 104,38, το ευρώ κερδίζει 0,7%, με την ισοτιμία στο 1,065 δολάριο, ενώ η στερλίνα διατηρείται στο $1,203.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v